Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι αναβάτες του 73ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ – Την Κυριακή η κορυφαία κούρσα της χρονιάς στο Markopoulo Park (βίντεο)

Οι αναβάτες του 73ου Ελληνικού Ντέρμπι ΟΠΑΠ – Την Κυριακή η κορυφαία κούρσα της χρονιάς στο Markopoulo Park (βίντεο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Βίντεο, Ιππόδρομος, ΟΠΑΠ,

Η μεγάλη ώρα πλησιάζει για την κούρσα της χρονιάς. Αύριο θα πραγματοποιηθεί στο Markopoulo Park, το 73ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, το οποίο θα αναδείξει τον κορυφαίο ίππο του 2019.

Οι επτά ελληνικές ιπποδρομίες θα ξεκινήσουν στις 13.00.

Το 73ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ είναι η 6η κούρσα του προγράμματος.

Πανέτοιμοι είναι οι εννέα αναβάτες που διεκδικούν τον τίτλο.

Οι τζόκεϊ Μιχάλης Ξυνός, Δημήτρης Δρόσος, Εντιόν Τσέλα, Κώστας Μαστοράκης, Παναγιώτης Δημητσάνης, Γιάννης Λαζαρίδης, Μάριος Χριστοφής, Βαγγέλης Κρητικός και Νίκος Μιχαηλίδης, πραγματοποιούν αλλεπάλληλες προπονήσεις τις τελευταίες μέρες, με στόχο τη νίκη.

Η σημασία του Ντέρμπι είναι τεράστια, καθώς πρόκειται για μια κούρσα ορόσημο στην καριέρα κάθε αναβάτη και ευκαιρία για να γράψει ιπποδρομιακή ιστορία.

Οι εννέα αναβάτες έχουν «βαρύ» βιογραφικό, με αμέτρητες ώρες στο στίβο και πολλές επιτυχίες στο ενεργητικό τους.

Ποιοι είναι οι επτά αναβάτες του Ντέρμπι

ΜΙΧΑΛΗΣ ΞΥΝΟΣ

Θα ιππεύσει το Νο 1 ΑΛΑΝΑΡΙ. Ο Μιχάλης Ξυνός έχει κατακτήσει 6 φορές το Ντέρμπι και ισοβαθμεί στην πρώτη θέση της σχετικής λίστας με τον «Στρατηγό» Βαγγέλη Κεράτσα. Κέρδισε το πρώτο του Ντέρμπι το 2004 με τον ίππο ΔΕΙΝΟΣ, ιδιοκτησίας των Σταύλων Φηγαίας, με προπονητή τον Παντελή Γιαννούλη. Το 2019, σε 25 συμμετοχές έχει 7 νίκες και 7 Πλασέ (2η-3η θέση).

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΔΡΟΣΟΣ

Θα ιππεύσει το Νο 2 ΑΠΛΗΚΤΟΝ. Ο Δημήτρης Δρόσος είναι νικητής δύο ιπποδρομιών Ντέρμπι, το 2012 με τον ίππο ΜΠΙΓΚ ΧΑΡΤ ιπποπαραγωγής, ιδιοκτησίας και προπόνησης του Χρήστου Σταύρου και το 2017 με τον ΓΙΟΥΤΟΚΙΝΤΟΥΜΗ, ιδιοκτησίας των AEGEAN STABLES με προπονήτρια την Ειρήνη Κεράτσα. Το 2019, σε 82 συμμετοχές έχει 11 νίκες και 29 Πλασέ (2η-3η θέση).

ΕΝΤΙΟΝ ΤΣΕΛΑ

Θα ιππεύσει το Νο 3 ΔΕ ΝΤΡΗΜ. Ο Εντιόν Τσέλα έχει κατακτήσει το Κύπελλο Καρυάτιδων, το Winter Challenge Διετών και άλλες κύριες ιπποδρομίες, αλλά όχι το Ντέρμπι. Αναδείχτηκε τρίτος καλύτερος αναβάτης για το 2016 και το 2017 και βρίσκεται στην 2η θέση της κατάταξης των αναβατών για το 2019. Εφέτος, σε 98 συμμετοχές έχει 21 νίκες και 32 Πλασέ (2η-3η θέση).

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΣΤΟΡΑΚΗΣ

Θα ιππεύσει το Νο 4 ΝΤΟΥΓΚΑΝ ΑΛΜΠ. Πολυνίκης αναβάτης για το 2013 και 2ος καλύτερος αναβάτης για το 2016, ο Κώστας Μαστοράκης έχει κατακτήσει σχεδόν τα πάντα, αλλά όχι το Ντέρμπι. Εφέτος έχει κερδίσει το Κύπελλο Ταχύτητος, το Κύπελλο Ακροπόλεως και το Κύπελλο Φιλίππου Ενώσεως. Το 2019, σε 85 συμμετοχές έχει 21 νίκες και 28 Πλασέ (2η-3η θέση).

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΣΑΝΗΣ

Θα ιππεύσει το Νο 5 ΟΒΕΡ ΔΕ ΓΚΑΝΣ. Ο «Champion» τζόκεϋ του ελληνικού ιπποδρόμου Παναγιώτης Δημητσάνης έχει στεφθεί 18 φορές πολυνίκης, ενώ 5 φορές έχει κατακτήσει το Ντέρμπι. Πρώτη του νίκη το 1994 με τον ΑΘΗΝΟΔΩΡΟ, ιδιοκτησίας Σταύλων Ολυμπιακού με προπονητή τον Αντώνη Σκυριάνογλου. Στο 73ο Ελληνικό Ντέρμπι θα επιδιώξει να ισοφαρίσει το ρεκόρ των Μιχάλη Ξυνού και Βαγγέλη Κεράτσα. Το 2019, σε 104 συμμετοχές έχει 28 νίκες και 44 Πλασέ (2η-3η θέση).

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

Θα ιππεύσει το Νο 6 ΠΕΡΠΛ ΧΑΡΤ. Ο Γιάννης Λαζαρίδης έχει πετύχει 7 νίκες το 2019, εκ των οποίων τέσσερις σε κύριες ιπποδρομίες, με τελευταία το Κριτήριο Τριετών, που αποτελεί προπομπό του Ντέρμπι. Το 2006 κατέκτησε το Ντέρμπι με τον ΠΑΡΦΟΡΟ των Σταύλων Θεοδώρου Νάνου και προπονητή τον Χρήστο Θεοδωράκη. Το 2019, σε 55 συμμετοχές, εκτός από 7 νίκες, έχει και 17 Πλασέ (2η-3η θέση).

ΜΑΡΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΗΣ

Θα ιππεύσει το Νο 7 ΠΟΕΤΙΚ ΧΟΟΥΠ. Ο Μάριος Χριστοφής έκανε την έκπληξη πέρυσι κερδίζοντας το Ντέρμπι με τον ΜΑΝΟΥΣΟ, ιδιοκτησίας Αλέξανδρου Μπαρλή με προπονητή τον Παναγιώτη Θεολόγου. Εφέτος θέλει να επαναλάβει την επιτυχία με τον ΠΟΕΤΙΚ ΧΟΟΥΠ, που ανήκει στον ίδιο ιδιοκτήτη και έχει ίδιο προπονητή. Το 2019, σε 58 συμμετοχές έχει 7 νίκες και 22 Πλασέ (2η-3η θέση).

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

Θα ιππεύσει το Νο 8 ΡΕΒΑΜΠ. Η τελευταία νίκη του Βαγγέλη Κρητικού σε κύρια ιπποδρομία ήταν το 2017, με την κατάκτηση του Κυπέλλου Νέου Έτους. Αναζητεί την πρώτη του νίκη σε Ντέρμπι, καθώς δεν έχει καταφέρει ακόμη να κερδίσει το πολυπόθητο έπαθλο. Το 2019, σε 47 συμμετοχές έχει 3 νίκες και 11 Πλασέ (2η-3η θέση).

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ

Θα ιππεύσει το Νο 9 ΦΕΝΖΑΛ. Συμμετέχει στο 73ο Ελληνικό Ντέρμπι ΟΠΑΠ, με στόχο να κάνει πραγματικότητα του όνειρό του για την κατάκτηση του κορυφαίου τίτλου της χρονιάς. Το 2019, σε 45 συμμετοχές έχει 2 νίκες και 11 Πλασέ (2η-3η θέση).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΟΠΑΠ Forward: 13 νέες εταιρείες και βράβευση των επιχειρήσεων που ξεχώρισαν με τις επιδόσεις τους

Eurojackpot: Απόψε στις 21.00 η κλήρωση για τα 17 εκατ. ευρώ – Κατάθεση δελτίων αποκλειστικά στα καταστήματα ΟΠΑΠ μέχρι τις 19.00

OPAP GAME TIME: Η Σταματίνα Τσιμτσιλή για τα beef της τηλεόρασης, τον Μπέκαμ και την OPAP Arena

Αντίστροφη μέτρηση για τον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας – Την Κυριακή 10 Μαρτίου η μεγάλη γιορτή του αθλητισμού

Αντίστροφη μέτρηση για την πρώτη κλήρωση του Eurojackpot με συμμετοχή και της χώρας μας – Έως τις 19.00 η κατάθεση δελτίων στα καταστήματα ΟΠΑΠ για το αποψινό έπαθλο των 30 εκατ. ευρώ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr