Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Kόμπι Μπράιαντ: Παγκόσμια οδύνη για το θάνατο του – Νέες λεπτομέρειες για τη συντριβή του ελικοπτέρου

Kόμπι Μπράιαντ: Παγκόσμια οδύνη για το θάνατο του – Νέες λεπτομέρειες για τη συντριβή του ελικοπτέρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία με θύμα τον θρύλο του NBA Κόμπι Μπράιαντ, τη 13χρονη κόρη του και ακόμα επτά άτομα, ύστερα από τη συντριβή του ελικοπτέρου όπου επέβαιναν σε βουνό της Καλαμπάσας στην Καλιφόρνια.

Το μοιραίο ελικόπτερο του θρύλου του NBA Κόμπι Μπράιαντ έκανε κύκλους για 15 λεπτά πάνω από το Μπέρμπανκ, μια πόλη της Καλιφόρνιας 19 χιλιόμετρα βόρεια από το κεντρικό Λος Άντζελες, περιμένοντας έγκριση από την τοπική Υπηρεσία Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας σε επικίνδυνα μειωμένη ορατότητα με τον «πιλότο να βασίζεται στην όρασή του και όχι στα όργανα» προτού συντριβεί σε μια λιγότερο κατοικημένη περιοχή αναφέρουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με πάντα με τα ΜΜΕ των ΗΠΑ, το ελικόπτερο του Μπράιαντ άφησε την Σάντα Άννα, στην κομητεία Όραντζ, νότια του Λος Άντζελες, λίγο μετά τις 9πμ (τοπική ώρα), όταν οι συνθήκες δεν ήταν κατάλληλες για πτήσεις, σύμφωνα με το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες.

Υπήρχαν ομιχλώδεις συνθήκες στα 1.300 πόδια και ορατότητα περίπου πέντε μίλια.

Ο πιλότος πετούσε µε κανόνες πτήσεως εξ όψεως (VFR), πράγμα που σημαίνει ότι βασιζόταν στη δική του ικανότητα να βλέπει το έδαφος.

Οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας (ATC) έδωσαν προτεραιότητα σε άλλα αεροσκάφη έναντι του ελικοπτέρου για περίπου 11 λεπτά, πριν δώσουν άδεια στο Sikorsky S-76 για να συνεχίσει την πορεία του βόρεια κατά μήκος της Interstate 5 (διαπολιτειακής – εθνικής λεωφόρου) μέσω του εναέριου χώρου του Μπέρμπανγκ.

Λόγω της χαμηλής ορατότητας, ο χειριστής έχει τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας και να ζητήσει να μεταβεί σε κανόνες ενόργανης πτήσης (IFR), πράγμα που θα του επέτρεπε να πλοηγηθεί στην ομίχλη.

Ωστόσο, όταν οι πιλότοι πετούν μέσω IFR, μπορεί να χρειαστεί πολύς χρόνος για έγκριση, ειδικά στη Νότια Καλιφόρνια, της οποίας ο εναέριος χώρος έχει διαρκή κυκλοφορία.

Έτσι ο πιλότος του μοιραίου ελικοπτέρου συνέχισε να πετά με συνθήκες VFR πριν λάβει έγκριση από τους ελεγκτές.

Στις 9.44 π.μ. το ελικόπτερο στράφηκε προς τα νοτιοανατολικά και ανέβηκε σε ύψος περισσότερα από 2.000 πόδια, έπειτα κατέβηκε και συνετρίβη στην πλαγιά ενός λόφου σε περίπου 1.400 πόδια.

Συγκλονιστικό βίντεο

Συγκλονίζει το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας, το οποίο, σύμφωνα με τον άνθρωπο που το δημοσίευσε, εμφανίζει τη στιγμή που το ελικόπτερο του Κόμπι Μπράιαντ στροβιλίζεται στον αέρα, πριν συντριβεί.

Στο βίντεο φαίνεται το ελικόπτερο να βρίσκεται εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα να πέσει σε μια πλαγιά και να τυλιχθεί στις φλόγες.

Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ, από τη συντριβή του μοιραίου Sikorsky S-76B, που κατευθυνόταν στην ακαδημία του βετεράνου του NBA στο Τσέστερς Όουκ, εκτός από τον Κόμπι Μπράιαντ και την κόρη του Τζιάνα, επέβαιναν ο Τζον Αλτομπέλι με τη σύζυγό του Κέρι και και την κόρη τους Αλίσα.

Σημειώνεται πως η Τζιάνα Μπράιαντ και η Αλίσια ήταν συμπαίκτριες στην ομάδα της Mamba Academy (της Ακαδημίας μπάσκετ που είχε ιδρύσει ο Κόμπι Μπράιαντ).

Τα δυο κορίτσια ταξίδευαν συχνά με το ελικόπτερο του Μπράιαντ για να πηγαίνουν στους αγώνες τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ολυμπιακός: Τεράστια νίκη με ανατροπή 74-69 την Παρτιζάν στο Βελιγράδι

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr