Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρώσοι αθλητές: «Κατηγορηματικά αντίθετοι στην αθλητική γενοκτονία των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών»

Ρώσοι αθλητές: «Κατηγορηματικά αντίθετοι στην αθλητική γενοκτονία των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι Ρώσοι αθλητές, σχετικά με τα μέτρα αποκλεισμού που παίρνουν η μία με την άλλη αθλητικές ομοσπονδίες, μετά τις συστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ) να απαγορεύεται σε Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές, αλλά και σε αξιωματούχους τη συμμετοχή σε αγώνες-τουρνουά και να μετακινήσουν ή να ακυρώσουν οποιεσδήποτε διοργανώσεις πρόκειται να πραγματοποιηθούν, εξαιτίας της εισβολής στην Ουκρανία.

Η ανακοίνωση της Ένωσης Ρώσων αθλητών:

«Ο αθλητισμός ανέκαθεν υπήρξε πρέσβης της ειρήνης και της καλής θέλησης, δημιουργώντας ευκαιρίες ώστε να βοηθούν να επιλύονται οι διαμάχες.

»Αυτή είναι η αποστολή του Ολυμπιακού κινήματος.

»Έτσι νομίζαμε μέχρι πριν από λίγες μέρες κι έπειτα η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή και μια σειρά διεθνών ομοσπονδιών χωρίς καμία νομιμοποίηση και παραβιάζοντας κάθε νομιμότητα, αποφάσισαν να στερήσουν από τους Ρώσους και τους Λευκορώσους αθλητές την ευκαιρία να πάρουν μέρος σε διοργανώσεις.

»Μπροστά στα μάτια μας, για χάρη πολιτικών πιέσεων και εξωγενούς επιρροής, συντελείται μια τραγική καταστροφή της Ολυμπιακής οικογένειας, της οποίας ανέκαθεν ήμασταν περήφανα μέλη της.

»Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι στην αθλητική γενοκτονία των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών.

»Απευθύνουμε έκκληση σε όλους τους υπευθύνους και τα εμπλεκόμενα μέρη. Αναθεωρείστε τις αποφάσεις σας!

»Από ιστορικής άποψης, είναι καταστροφικές για την Ολυμπιακή κοινότητα και κάνει πιο ξεκάθαρο από ποτέ ότι κανείς αθλητής σήμερα μπορεί να νιώθει προστασία κι ότι τα δικαιώματα του είναι εγγυημένα.

»Αν στο παρόν δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την ενότητα μας και την αμοιβαία κατανόηση μας, τότε στο εγγύς μέλλον αναμένουμε τις πιο αρνητικές συνέπειες αυτής της σύγκρουσης».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ξέφυγε η δεισιδαιμονία στη Ρωσία – Οι Ρώσοι τρέχουν σε εξορκισμούς για… ψυχανάλυση

Τραμπ: Θα βοηθήσω για ειρήνη στην Ουκρανία και το μόνο που ζητώ είναι ένα «κομμάτι πάγου» (Γροιλανδία)

Αίνιγμα το «μυστικό ηχητικό όπλο» που υποστήριξε ο Τραμπ ότι έχουν οι ΗΠΑ

Στη Μόσχα την Πέμπτη 22/01 Γουίτκοφ και Κούσνερ για συνάντηση με τον Πούτιν

Ο τύραννος της Λευκορωσίας Λουκασένκο στο «Συμβούλιο Ειρήνης» του Τραμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr