Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η χαρά του τεμπέλη! Παπούτσια με κορδόνια που δένονται μόνα τους (βίντεο)

ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Nike, Βίντεο, Νέες Τεχνολογίες,

Σε μια από τις ταινίες του «Επιστροφή στο Μέλλον», ο πρωταγωνιστής, που έχει ταξιδέψει στο μέλλον, φορά φουτουριστικά ρούχα, όπως ένα μπουφάν που τον στεγνώνει αυτόματα όταν έχει βραχεί, και ένα ζευγάρι αθλητικά παπούτσια των οποίων τα κορδόνια δένονται μόνα τους.

Στην περίπτωση του HyperAdapt 1.0 της Nike και του αποκαλούμενου adaptive lacing, μάλλον βρισκόμαστε ήδη στο μέλλον. Το εν λόγω παπούτσι, σύμφωνα με την εταιρεία, «μεταφέρει βαθιά έρευνα στην ψηφιακή, ηλεκτρολογική και μηχανική μηχανολογία σε ένα προϊόν σχεδιασμένο για κίνηση… προτείνει μια απόλυτη λύση σε ιδιαίτερες ιδιοσυγκρασίες σε ό,τι αφορά στις προτιμήσεις στο δέσιμο και το σφίξιμο των κορδονιών».

Όπως εξηγεί η Τίφανι Μπρις, τεχνική επικεφαλής του project, όταν ο χρήστης πατά το πόδι του, η φτέρνα ενεργοποιεί έναν αισθητήρα και το σύστημα σφίγγει αυτόματα με μικρά μοτέρ. «Μετά υπάρχουν δύο κουμπιά στα πλάγια για σφίξιμο και χαλάρωμα. Μπορείτε να το αλλάζετε μέχρι να είναι όπως θέλετε». Σκοπός του συστήματος είναι να λύσει ένα άλλο πρόβλημα του αθλητικού εξοπλισμού, που δεν είναι άλλο από τη δυνατότητα για μικρές, γρήγορες μικροαλλαγές/ρυθμίσεις, ειδικά εν μέσω αγώνων.

Οι πρώτες θεωρίες πάνω στο αντικείμενο δοκιμάστηκαν με ένα μποτάκι του σνόουμπορντ με εξωτερική γεννήτρια. Στη συνέχεια ακολούθσε μια σειρά πρωτοτύπων και δοκιμών και τον Απρίλιο του 2015, η Μπιρς ανέλαβε να φτιάξει ένα «self lacing» Nike Mag. Μετά από λίγο ολοκληρώθηκε το εξελιγμένο αθλητικό παπούτσι που ήταν εξαρχής το όραμα: το Nike HyperAdapt 1.0.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζει η εταιρεία, το HyperAdapt 1.0 θα είναι διαθέσιμο μόνο σε μέλη του Nike+ , δηλαδή χρήστες των fitness εφαρμογών της, κατά τα τέλη του έτους. Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, οι εφαρμογές μπορεί τώρα να έχουν να κάνουν μόνο με την παρακολούθηση της φυσικής δραστηριότητας των χρηστών και την παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ωστόσο από τον Ιούνιο η πλατφόρμα θα αποκτήσει δυνατότητες προτάσεων εξατομικευμένων αγορών και online κατάστημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Goldman Sachs: Αυτά είναι τα επαγγέλματα που θα επηρεαστούν λιγότερο από την τεχνητή νοημοσύνη

Η Κίνα χρηματοδοτεί την ευρωπαϊκή έρευνα – Κίνδυνος για κινεζική κατασκοπεία

Τι πρέπει να κάνουμε για να κρατήσουμε το επιστημονικό μας δυναμικό στην Ελλάδα

Αυτό είναι το πρώτο ρομπότ-ψήστης που έπιασε δουλειά σε φαστφουντάδικο στην Καλιφόρνια (βίντεο)

Παππάς: Πώς θα φέρουμε τις νέες τεχνολογίες σε όλους τους πολίτες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr