Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το σώμα μας πλέον θα φορτίζει τις συσκευές!

Το σώμα μας πλέον θα φορτίζει τις συσκευές!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έναν φορτιστή ο οποίος θα φοριέται σαν βραχιόλι και θα μετατρέπει τη θερμότητα του σώματος σε ηλεκτρική ενέργεια, με αποτέλεσμα να μπορεί να φορτίζει ηλεκτρονικές συσκευές παντού και πάντα, ανέπτυξαν νοτιοκορεάτες επιστήμονες από το Ινστιτούτο Επιστήμης και Τεχνολογίας KAIST.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πολίτης, η καινοτομία βασίζεται σε ένα κομμάτι διάφανου υλικού με τις ιδιότητες του γυαλιού και μια εύκαμπτη θερμοηλεκτρική γεννήτρια (ΤΕ), η οποία επιτρέπει την εύκολη και γρήγορη φόρτιση των φορητών συσκευών με τη βοήθεια της θερμοκρασίας του σώματος του κατόχου.

Χάρη στη μεγάλη ευκαμψία της, η μικροσκοπική αλλά παρόλα αυτά πανίσχυρη συσκευή, θα μπορούσε ενδεχομένως να φορεθεί ως… ενεργειακό βραχιόλι, καθώς η διαρκής αναδίπλωσή της δεν αλλοιώνει την απόδοσή της.

Η λιλιπούτεια γεννήτρια, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι κατάλληλη για τη φόρτιση συσκευών παρακολούθησης καρδιακών παλμών, «έξυπνων» γυαλιών, smartphones ή άλλων φορητών γκάτζετ.

Χρησιμοποιώντας μια μικρή αλλά σημαντική στην προκειμένη περίπτωση διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στο δέρμα και στον αέρα, ο δρ Μπιούνγκ Γιν Τσο και η ομάδα του κατάφεραν να αναπτύξουν μια μικροσκοπική φορετή θερμοηλεκτρική γεννήτρια.

«Στην παρούσα φάση, βρισκόμαστε στη φάση της ανάπτυξης ενός προτύπου ικανού να φορτίζει ιατρικούς αισθητήρες» εξηγεί ο δρ Τσο. «Αμέσως μετά, πρόκειται να περάσουμε στα smartphones».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΕΕ: Eνιαίος φορτιστής για όλα τα κινητά τηλέφωνα από το 2024

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr