Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έως το 2020 μέχρι και τα 6χρονα θα έχουν κινητό τηλέφωνο

Έως το 2020 μέχρι και τα 6χρονα θα έχουν κινητό τηλέφωνο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σύμφωνα με τη νέα έκθεση «Mobility Report» της εταιρείας τηλεπικοινωνιών Ericsson, το 90% του παγκόσμιου πληθυσμού άνω των έξι ετών θα διαθέτει κινητό τηλέφωνο έως το 2020.

Ακόμα, οι συνδρομές «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων (smartphones) αναμένεται να ξεπεράσουν τα 6,1 δισεκατομμύρια.

H Ινδία και η Κίνα παρουσιάζουν την ταχύτερη ανάπτυξη σε νέες συνδρομές κινητών επικοινωνιών, με 18 εκατομμύρια και 12 εκατομμύρια νέες συνδρομές, αντίστοιχα, στο τρίτο τρίμηνο του 2014.

Εξάλλου, 800 εκατομμύρια νέες συνδρομές smartphones αναμένεται να προστεθούν μέσα στο 2014, αυξάνοντας το σύνολο σε 2,7 δισεκατομμύρια παγκοσμίως. Ακόμη, η διακίνηση βίντεο μέσω κινητών συσκευών αναμένεται να δεκαπλασιαστεί και να αποτελέσει το 55% της κυκλοφορίας δεδομένων μέχρι το 2020.

Η Ρίμα Κουρέσι, αντιπρόεδρος και υπεύθυνη στρατηγικής της Ericsson, δήλωσε ότι «η πτώση του κόστους των συσκευών, σε συνδυασμό με τη βελτιωμένη χρηστικότητα και την αύξηση της κάλυψης των δικτύων, είναι οι παράγοντες που καθιστούν την τεχνολογία των κινητών επικοινωνιών ένα παγκόσμιο φαινόμενο, που σύντομα θα είναι διαθέσιμο στη συντριπτική πλειοψηφία του παγκόσμιου πληθυσμού. «Ο κόσμος θα είναι συνδεδεμένος όπως ποτέ στο παρελθόν», παρατηρεί.

Η ανάπτυξη των «έξυπνων» κινητών τηλεφώνων συνεχίζεται, καθώς το 65%-70% των συσκευών που πουλήθηκαν κατά το τρίτο τρίμηνο του 2014 παγκοσμίως ήταν smartphones, σε σύγκριση με 55% στο ίδιο τρίμηνο του 2013.

Παρά την αύξηση αυτή των πωλήσεων, η έκθεση διαπιστώνει ότι υπάρχουν ακόμη σημαντικά περιθώρια για την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου. Τα smartphones αντιπροσωπεύουν αυτήν τη στιγμή μόλις το 37% του συνόλου των συνδρομών κινητών επικοινωνιών, πράγμα που σημαίνει ότι πολλοί χρήστες δεν έχουν πραγματοποιήσει ακόμη τη μετάβαση σε συσκευές με περισσότερες δυνατότητες και πιο φιλικές στη χρήση του διαδικτύου.

Το βίντεο αποτελεί το μεγαλύτερο και ταχύτερα αναπτυσσόμενο κομμάτι της διακίνησης δεδομένων μέσω κινητών συσκευών.Στα δίκτυα τέταρτης γενιάς (4G) το βίντεο αποτελεί επί του παρόντος το 45%- 55% των διακινούμενων δεδομένων, κάτι που οφείλεται κυρίως στην αύξηση της χρήσης των υπηρεσιών streaming και τη βελτίωση της εμπειρίας παρακολούθησης σε κινητές συσκευές.

Εξάλλου, η πέμπτη γενιά κινητών επικοινωνιών (5G) αναμένεται να γίνει εμπορικά διαθέσιμη το 2020 και η τεχνολογία αναμένεται να έχει ταχύτερη διείσδυση από ό,τι το 4G LTE, αξιοποιώντας επίσης την τεχνολογία υπολογιστικού νέφους (cloud computing).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Απαγορεύτηκε στους Τούρκους στρατιώτες η χρήση «έξυπνων κινητών» στις εμπόλεμες ζώνες

Τα τηλεφωνήματα στο κινητό ανεβάζουν την αρτηριακή πίεση

Ο Χιου Γκραντ «καταριέται» τα έξυπνα κινητά τηλέφωνα

Ξεπέρασε το 80% η κάλυψη του COSMOTE 5G σε όλη την Ελλάδα

Τεχνολογία 5G εν πτήσει – Επικοινωνίες στα αεροπλάνα και Wi-Fi στους δρόμους, με αποφάσεις της Κομισιόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr