Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ρωσία σε ΗΠΑ: Δεν υπάρxουν τεκμηριωμένες κατηγορίες για συμμετοχή Πούτιν σε «δηλητηριάσεις»

Ρωσία σε ΗΠΑ: Δεν υπάρxουν τεκμηριωμένες κατηγορίες για συμμετοχή Πούτιν σε «δηλητηριάσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Κρεμλίνο είναι πεπεισμένο ότι δεν μπορούν να υπάρξουν τεκμηριωμένες κατηγορίες κατά του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι εμπλέκεται σε πολιτικές «δολοφονίες και δηλητηριάσεις», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Ρώσου προέδρου Ντμιτρι Πεσκόφ, με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS.

«Ο Αμερικανός πρόεδρος, δεν απηύθυνε ευθέως καμία κατηγορία. Αλλά και δεν μπορούν να υπάρξουν οι οποιεσδήποτε κατηγορίες κατά του Ρώσου προέδρου, που να τεκμηριώνονται με κάποια επιχειρήματα και πολύ περισσότερο με αποδείξεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου.

Νωρίτερα ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο CBS, απαντώντας στο ερώτημα αν θεωρεί ότι υπάρχει ενδεχόμενο ο Putin να εμπλέκεται σε πολιτικές «δολοφονίες και δηλητηριάσεις», είχε πει: «Πιθανόν».

Η ερώτηση τέθηκε στον Αμερικανό πρόεδρο με αφορμή την απόπειρα δολοφονίας κατά του Ρώσου πρώην κατασκόπου Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του στο Σάλσμπερι του Λονδίνου, η οποία κατά την άποψη της βρετανικής κυβέρνησης έγινε από τους Ρώσους A. Petrov και R. Bosirov, που είναι πράκτορες της υπηρεσίας πληροφοριών του ρωσικού στρατού, τα πραγματικά ονόματα των οποίων όπως είχε αποκαλύψει ο βρετανικό Τύπος είναι A. Miskin και A. Cepiga.

Ο Πεσκόφ παρατήρησε ότι με βάση τις δηλώσεις του αυτές, δεν θα έλεγε ότι ο Trump υπέθεσε το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εμπλοκής όπως έκαναν τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

«Στην περίπτωση αυτή, ασφαλώς θα πρέπει να αντιμετωπίζουμε ευέλικτα και τις γλωσσικές ιδιαιτερότητες. Είναι κατανοητό πως άλλη απάντηση δεν θα μπορούσε να υπάρξει : αυτή είναι η απάντηση του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν είχε, δεν έχει και μελλοντικά δεν μπορεί να έχει καμιά σχέση με τέτοιου είδους κατηγορίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κλιματική Αλλαγή: Το λιώσιμο των πάγων αλλάζει την περιστροφή της Γης και επηρεάζει τη μέτρηση του χρόνου

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κέιτ Μίντλετον: «Όλα δείχνουν ότι πάσχει από καρκίνο του παχέος εντέρου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr