Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Επιστροφή στην περίοδο του “ψυχρού πολέμου” για ΗΠΑ και Ρωσία

Επιστροφή στην περίοδο του “ψυχρού πολέμου”  για ΗΠΑ και Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επιστροφή στην περίοδο του “ψυχρού πολέμου» θυμίζει η αντιπαράθεση Ρωσίας-ΗΠΑ, με αφορμή το Ουκρανικό.

Μετά τις δηλώσεις Ολάντ περί πολέμου και την απάντηση Πούτιν ότι η Ρωσία δεν θα επιτεθεί σε κανέναν, υπήρξε και παρέμβαση του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Ο κ. Μπάιντεν δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον επιθυμεί ειρηνική λύση στη σύγκρουση στην Ουκρανία, πρόσθεσε ωστόσο ότι το Κίεβο έχει δικαίωμα να αμυνθεί έναντι της Ρωσίας, ενώ κάλεσε τον Β. Πούτιν να κάνει πράξη τα λόγια του υπέρ της ειρήνης.

«Ο πρόεδρος Ομπάμα κι εγώ συμφωνούμε ότι πρέπει να καταβάλουμε κάθε προσπάθεια για να σώσουμε ζωές και για να επιλύσουμε τη σύγκρουση ειρηνικά. Όπως είπε η καγκελάριος Μέρκελ, η προσπάθεια αξίζει τον κόπο», δήλωσε ο κ. Μπάιντεν στη διάσκεψη για την ασφάλεια η οποία διεξάγεται στο Μόναχο.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος πρόσθεσε ωστόσο ότι «πάρα πολλές φορές ο πρόεδρος Πούτιν έχει υποσχεθεί ειρήνη και έχει προσφέρει άρματα μάχης, στρατεύματα και όπλα. Έτσι θα συνεχίσουμε να παρέχουμε στην Ουκρανία βοήθεια στον τομέα της ασφάλειας, να μην ενθαρρύνουμε τον πόλεμο, αλλά να επιτρέπουμε στην Ουκρανία να αμυνθεί.

»Επιτρέψτε μου να είμαι σαφής, δεν πιστεύουμε ότι υπάρχει στρατιωτική λύση στην Ουκρανία. Όμως επιτρέψτε μου επίσης να είμαι σαφής, δεν πιστεύουμε πως η Ρωσία έχει το δικαίωμα να κάνει αυτό που κάνει. Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να επιτύχουμε μια αξιοπρεπή ειρήνη. Πιστεύουμε επίσης πως ο ουκρανικός λαός έχει δικαίωμα να αμυνθεί», κατέληξε ο δεύτερος τη τάξει πολιτειακός παράγοντας στις ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα πάνω-κάτω του χρυσού – Οι Αιγύπτιοι στράφηκαν σε ράβδους χρυσού και χρυσά νομίσματα

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν νέες κυρώσεις στο ιρανικό πετρέλαιο αμέσως μετά την ολοκλήρωση των συνομιλιών

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ επιθυμούν τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας έως τον Ιούνιο

Η Ουάσιγκτον επιβάλλει κυρώσεις «επιπέδου τρομοκρατίας» στη Φραντσέσκα Αλμπανέζε και σε δικαστές του ΔΠΔ

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr