Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε στους άνδρες οδοντιάτρους να δέχονται γυναίκες

Το Ισλαμικό Κράτος απαγόρευσε στους άνδρες οδοντιάτρους να δέχονται γυναίκες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος διέταξε όλους τους άνδρες οδοντιάτρους στην πόλη Ταμπάκα στη Συρία, η οποία βρίσκεται δυτικά της πόλης Ράκα που έχει ανακηρυχτεί “πρωτεύουσα” του χαλιφάτου, να σταματήσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε γυναίκες ασθενείς.

Το Ισλαμικό Κράτος θεωρεί ότι είναι ανάρμοστο άνδρες γιατροί να έχουν γυναίκες ασθενείς και αυτό, από ό,τι φαίνεται, ισχύει πλέον και για τους οδοντιάτρους.

Είχαν προηγηθεί “έφοδοι” τζιχαντιστών σε οδοντιατρεία, όπου είχαν προσβάλλει γιατρούς. Οι οδοντίατροι προσπάθησαν να πείσουν τους τζιχαντιστές να τους αφήσουν τουλάχιστον να ολοκληρώσουν τις θεραπείες που είχαν σε εκκρεμότητα με κάποιες ασθενείς, αλλά το Ισλαμικό Κράτος έθεσε τη δική του διορία.

Μετά από τη λήξη της διορίας, οι τζιχαντιστές έκαναν πάλι εφόδους σε οδοντιατρεία και συνέλαβαν δύο γιατρούς, τους οποίους τιμώρησαν με βουρδουλιές επειδή είχαν παραβεί την εντολή που είχε δώσει το Ισλαμικό Κράτος.

Ένας οδοντίατρος μίλησε σε ακτιβιστή δημοσιογράφο του “Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά” (Raqqa is being slaughtered silently) και είπε τα ακόλουθα:

“Ο αριθμός των γυναικών οδοντιάτρων στην Ταμπάκα είναι μικρός και αυτές δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες όλων των γυναικών της πόλης. Το 70% των ασθενών που καταφεύγουν σε οδοντιατρεία είναι γυναίκες, διότι αυτές νοιάζονται περισσότερο για την υγιεινή των δοντιών τους από τους άνδρες. Με το να μην μπορούμε να έχουμε γυναίκες ασθενείς, το εισόδημά μας μειώνεται ραγδαία. Κανείς μας δεν έχει πλέον δουλειά περισσότερο από τρεις ώρες την ημέρα και αυτό οδήγησε πολλά οδοντιατρεία στην πόλη να κλείσουν, ενώ πολλοί οδοντίατροι έφυγαν αναζητώντας αλλού να μείνουν, ώστε να μπορέσουν να εργαστούν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια. Να ζήσουν μακριά από τις περιπολίες της θρησκευτικής αστυνομίας, που μας καταδιώκουν”.

Το Ισλαμικό Κράτος έκανε εφόδους σε οδοντιατρεία και οι τζιχαντιστές της θρησκευτικής αστυνομίας συμπεριφέρθηκαν ως τραμπούκοι, αναζητώντας γιατρούς που να έχουν παραβιάσει τη διαταγή.

Όλα αυτά έχουν ως αποτέλεσμα να μην έχουν απομείνει ούτε δέκα οδοντίατροι στην Ταμπάκα. Την ίδια ώρα, στη Ράκα, στην πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους, οι γυναίκες μπορούν κανονικά να επισκέπτονται άνδρες οδοντιάτρους και αυτό έχει προκαλέσει εύλογες απορίες για το κατά πόσο οι θρησκευτικοί νόμοι ισχύουν παντού και για όλους. Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που το Ισλαμικό Κράτος εφαρμόζει έναν νόμο σε μια περιοχή, ενώ ο ίδιος δεν ισχύει σε άλλη περιοχή που ελέγχεται από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος οδοντίατρος είπε ακόμα στο σάιτ των ακτιβιστών: “Πλέον έχω αρχίσει να σκέφτομαι να μεταναστεύσω στην Τουρκία ή στις περιοχές της Συρίας που ελέγχει η κυβέρνηση, να αναζητήσω εργασία μακριά από αυτό το καθεστώς των εντάσεων και των πιέσεων που ζούμε τους τελευταίους μήνες”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr