Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αυστραλός γιατρός ζητά από άλλους γιατρούς να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος

Αυστραλός γιατρός ζητά από άλλους γιατρούς να ενταχθούν στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Αυστραλός πολίτης, ο οποίος ισχυρίζεται ότι είναι γιατρός, εμφανίστηκε σε ένα προπαγανδιστικό βίντεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο το Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο ενθαρρύνει γιατρούς μουσουλμάνους από όλο τον κόσμο να σπεύσουν στο Ισλαμικό Κράτος και να ενταχθούν στο νέο Σύστημα Υγείας που θέσπισαν οι τζιχαντιστές.

Ο γιατρός που ονομάζεται Αμπού Γιουσούφ (Abu Yusuf) εξηγεί στο βίντεο ότι ταξίδεψε από την Αυστραλία στη Συρία και συγκεκριμένα στην πόλη Ράκα, την οποία το Ισλαμικό Κράτος έχει ανακηρύξει πρωτεύουσά του, για να ζήσει στο “χαλιφάτο” και να βοηθήσει ως γιατρός όσους το έχουν ανάγκη.

“Το είδα ως την προσωπική μου συμβολή στον τζιχάντ για το Ισλάμ, να βοηθήσω τους μουσουλμάνους εκεί που μπορούσα, δηλαδή ως γιατρός”, λέει μιλώντας με αυστραλέζικη προφορά.

“Είναι απογοητευτικό να σκέφτομαι πόσοι αδελφοί μουσουλμάνοι και αδελφές που είναι γιατροί ή νοσοκόμες, φυσικοθεραπευτές, οδοντίατροι, ακόμα ζούνε στη Δύση.

Δυστυχώς οι μουσουλμάνοι εδώ πραγματικά υποφέρουν, όχι απαραίτητα επειδή λείπουν ο ιατρικός εξοπλισμός ή τα φάρμακα, αλλά επειδή απουσιάζει το κατάλληλο ιατρικό προσωπικό”.

Ο ίδιος επίσης αναφέρει ότι ζώντας στα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος είναι πολύ ευτυχισμένος και εύχεται να είχε μεταναστεύσει νωρίτερα.

Βεβαίως και πρόκειται για ένα βίντεο που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Στη Μοσούλη, στο βόρειο Ιράκ, το Ισλαμικό Κράτος έχει εκτελέσει δεκάδες γιατρούς επειδή αρνήθηκαν να περιθάλψουν τζιχαντιστές. Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος έχει απαγορεύσει στους γιατρούς να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε άτομα του αντίθετου φύλου, θεωρώντας ότι είναι ανάρμοστο άνδρες γιατροί να εξετάζουν και να περιθάλπουν γυναίκες ασθενείς, όπως και γυναίκες γιατροί άνδρες ασθενείς. Μάλιστα αυτή την απαγόρευση πρόσφατα την επέκτεινε και στους οδοντιάτρους.

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος υποχρεώνει τους πολίτες σε υποχρεωτικές αιμοδοσίες, για τις ανάγκες των τραυματιών του, ενώ στα νοσοκομεία που έχει καταλάβει προτεραιότητα έχουν οι τραυματίες τζιχαντιστές και όχι οι ασθενείς άμαχοι.

Τέλος, υπάρχουν πολλοί και καλοί Άραβες γιατροί τόσο στη Συρία όσο και στο Ιράκ, αλλά το Ισλαμικό Κράτος τους έχει αναγκάσει είτε να εγκαταλείψουν τις περιοχές που έχει κατακτήσει, είτε τους σκοτώνει όταν εκείνοι αρνούνται να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις των τζιχαντιστών.

Δείτε το βίντεο, που “διαφημίζει” το Σύστημα Υγείας στο Ισλαμικό Κράτος, στο οποίο εμφανίζεται και ο Αυστραλός γιατρός:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr