Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση της Συρίας βομβαρδίζει με νάρκες τους τζιχαντιστές

Η κυβέρνηση της Συρίας βομβαρδίζει με νάρκες τους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πόλεμος στη Συρία, που ξεκίνησε ως εμφύλιος το 2011 για την ανατροπή του προέδρου Άσαντ και κατέληξε να είναι θρησκευτικός και εθνοφυλετικός, έχει πάρει τη μορφή μιας ολοκληρωτικής σύγκρουσης δίχως κανένα έλεος για τους αντιπάλους.

Κυβερνητικοί, αντάρτες, τζιχαντιστές και ισλαμιστές, όλοι πολεμάνε εναντίον όλων με όσα μέσα διαθέτουν αρκεί να εξοντώσουν τον εχθρό.

Μια φωτογραφία που αναρτήθηκε στο Twitter μαρτυρά την φρίκη αλλά και τα όρια αυτού του πολέμου που εδώ και καιρό έχουν ξεπεραστεί από όλους τους εμπλεκομένους.

Οι κυβερνητικές δυνάμεις, που έχουν ξεμείνει από βόμβες, αυτοσχεδιάζουν για να βομβαρδίσουν. Και από ό,τι φαίνεται ανακάλυψαν ότι οι θαλάσσιες νάρκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως βόμβες που ρίχνονται από ελικόπτερα.

Βομβαρδισμό με θαλάσσιες νάρκες εξαπέλυσαν κυβερνητικά ελικόπτερα στα βόρεια της πόλης Χάμα στη κεντρική Συρία. Μια από αυτές τις νάρκες, όπως βλέπετε, έπεσε μέσα σε ένα νεκροταφείο και την περιεργάζεται με απορία ένας νεαρός.

Η Χάμα ήταν πάντοτε μια πόλη προπύργιο των ισλαμιστών. Στο παρελθόν ήταν “φωλιά” της Μουσουλμανικής Αδελφότητας ή Αδελφών Μουσουλμάνων. Το 1964 οι ισλαμιστές της πόλης ξεσηκώθηκαν για πρώτη φορά ενάντια στη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Συρίας. Οι ισλαμιστές στη Χάμα εξεγέρθηκαν ξανά τον Απρίλιο του 1981 και το 1982 η κυβέρνηση της Συρίας κατέπνιξε την εξέγερση των ισλαμιστών με 25.000 νεκρούς, ένα γεγονός που έμεινε γνωστό ως η “Σφαγή της Χαμά”.

Το 2011, στη νέα εξέγερση των ισλαμιστών, η Χάμα έγινε πάλι προπύργιό τους. Αναφέραμε τα παραπάνω ιστορικά στοιχεία για να γίνει κατανοητό στον αναγνώστη ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στη Συρία δεν είναι η πρώτη και η μοναδική εξέγερση ισλαμιστών. Συνέχεια οι φανατικοί ξεσηκώνονταν κατά του σοσιαλιστικού κόμματος και του κοσμικού κράτους. Στο παρελθόν όμως οι ισλαμιστές δεν είχαν την υποστήριξη των ξένων δυνάμεων, όπως τα τελευταία πέντε χρόνια, για αυτό και το μακελειό στη Συρία συνεχίζεται.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr