Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μεγάλη επίθεση της Χεζμπολάχ ενάντια στην Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα)

Μεγάλη επίθεση της Χεζμπολάχ ενάντια στην Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Χεζμπολάχ συνεχίζει τις πολεμικές επιχειρήσεις της ενάντια στους τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα) στα σύνορα Συρίας και Λιβάνου, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στους υποκινούμενους από την Τουρκία ένοπλους σουνίτες.

Όπως ανακοίνωσε η σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, την Κυριακή οι δυνάμεις της σκότωσαν πάνω από 20 τζιχαντιστές της Αλ Νούσρα, του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία, και κατέστρεψαν κρησφύγετα και στρατόπεδα εκπαίδευσης στη δύσβατη ορεινή παραμεθόριο περιοχή Καλαμούν, τα οποία οι τζιχαντιστές χρησιμοποιούσαν ως εφαλτήριο για να εξαπολύουν επιθέσεις στο λιβανέζικο έδαφος.

Ο τηλεοπτικός σταθμός της Χεζμπολάχ, το δίκτυο Αλ Μάναρ, μετέδωσε πως ο συριακός στρατός και η Χεζμπολάχ σημείωσαν “μεγάλη πρόοδο” στη νέα έφοδό τους εναντίον των τζιχαντιστών που πολεμούν για να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ Αλ Άσαντ.

qalamun1 Σύροι μαχητές αναπαύονται στα ορύγματά τους, στο όρος Καλαμούν

Ο ηγέτης της Χεζμπολάχ Σάγεντ Χάσαν Νασράλα είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη ότι οι δυνάμεις της οργάνωσης και οι σύμμαχοί της στη Συρία θα απομακρύνουν τους τζιχαντιστές από την περιοχή, η οποία αποτελεί τμήμα της οδού ανεφοδιασμού τους σε όπλα και πυρομαχικά, καθώς και της ενίσχυσής τους με μαχητές.

Το τηλεοπτικό δίκτυο ανέφερε ότι η Χεζμπολάχ, η οποία υποστηρίζεται από το Ιράν, και οι σύμμαχοί της ανακατέλαβαν κι άλλα εδάφη στην στρατηγικής σημασίας περιοχή Άσαλ Αλ Ουάρντ (Assal Al Ward), στη συριακή πλευρά των συνόρων, στην ορεινή περιοχή Καλαμούν, που επιβλέπει παραμεθόριες πόλεις του Λιβάνου στις οποίες η Χεζμπολάχ είναι παρούσα.

Δείτε στον χάρτη τη μάχη στο όρος Καλαμούν:

map_qalamoun

Τρία στρατόπεδα εκπαίδευσης του Μετώπου Αλ Νούσρα καταστράφηκαν, ενώ δεκάδες νάρκες και αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί εξουδετερώθηκαν, πρόσθεσε το δίκτυο.

Ένοπλοι της Χεζμπολάχ συμμετέχουν, στο πλευρό των δυνάμεων του συριακού στρατού, στον πόλεμο στη Συρία. Ορισμένοι πολιτικοί και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στον Λίβανο έχουν προειδοποιήσει τη σιιτική οργάνωση εναντίον της έναρξης μιας επιχείρησης ευρείας κλίμακας στα σύνορα, εκφράζοντας φόβους ότι ο Λίβανος —μια χώρα όπου είναι ακόμη νωπές οι πληγές του δικού της εμφυλίου (1975-1990)— κινδυνεύει να συρθεί ακόμη πιο βαθιά στον συριακό πόλεμο.

Ο συριακός στρατός σε συνεργασία με τη Χεζμπολάχ ανακατέλαβε μεγάλο μέρος της στρατηγικής σημασίας περιοχής Καλαμούν, βόρεια της Δαμασκού, από πέρυσι. Όμως εκατοντάδες τζιχαντιστές οι οποίοι συμμετέχουν στον συριακό πόλεμο έχουν καταφύγει στα βουνά της περιοχής, από όπου συνεχίζουν τον ανταρτοπόλεμο αλλά και τις επιδρομές στον Λίβανο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr