ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Λιβύη, Ντέρνα, Τζιχαντιστές, Τομπρούκ, Τουρκία, Τουρκικό Εμπορικό Πλοίο, Φωτογραφίες,


















































Έντρομοι οι Τούρκοι με το Δόγμα Δένδια για το Αιγαίο - Απειλούν την Ελλάδα με πόλεμο και καταστροφή
Υποκρισία στην ΕΕ: Διαφθορά και ξένη επιρροή πίσω από την επιλεκτική αναγνώριση της Παλαιστίνης
Ο Νίκος Δένδιας τρομάζει τους Τούρκους - Το υπ. Άμυνας της Τουρκίας απαντά στο Δόγμα Δένδια
Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς
Πούτιν: Θα πάρουμε όλο το Ντονμπάς, ακόμη και με τη βία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Το τουρκικό πλοίο TUNA-1 που προσπάθησε να προσεγγίσει το κατεχόμενο από το Ισλαμικό Κράτος λιμάνι Ντέρνα στη Λιβύη, βομβαρδίστηκε από τις κυβερνητικές δυνάμεις της χώρας.
Το πλοίο είχε προειδοποιηθεί από τη νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης να μην πλησιάσει στο λιμάνι Ντέρνα, οι Τούρκοι πήγαν να το παίξουν πειρατές, έφαγαν τις βόμβες τους και το πλοίο αφού έπιασε φωτιά αιχμαλωτίστηκε από τους Λίβυους.
Στη φωτογραφία το τουρκικό πλοίο φλεγόμενο, όπως η εικόνα του κυκλοφορεί στο Twitter:
Από τον βομβαρδισμό σκοτώθηκε ένας ναυτικός του τουρκικού πλοίου, ενώ το καράβι οδηγείται στο λιμάνι του Τομπρούκ, όπου εδρεύει η νόμιμη κυβέρνηση της Λιβύης μετά την κατάληψη της πρωτεύουσας Τρίπολης από ισλαμιστές που στηρίζονται από την Τουρκία.
Η Τουρκία, μαζί με το Κατάρ, είναι οι μόνες χώρες διεθνώς των οποίων αξιωματούχοι διατηρούν επαφές και με την ισλαμιστική ψευδοκυβέρνηση των πραξικοπηματιών που εδρεύει στην πρωτεύουσα Τρίπολη της Λιβύης και στην οποία κυριαρχεί ο πολιτικός βραχίονας της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.
Τόσο η Άγκυρα όσο και η Ντόχα είχαν στηρίξει καθ΄ όλη τη διάρκεια της Αραβικής Άνοιξης, από την Τυνησία έως τη Συρία, τα κατά τόπους τμήματα της Αδελφότητας, ελπίζοντας σε αύξηση της επιρροής τους στον μουσουλμανικό κόσμο με νέες συμμαχίες. Αντιθέτως, η Σαουδική Αραβία ήταν ο μεγαλύτερος πολέμιος της αύξησης της επιρροής της Αδελφότητας.
Η επίσημη κυβέρνηση της Λιβύης, που είναι σύμμαχος με την Αίγυπτο, έχει καταγγείλει στο παρελθόν ότι η Τουρκία υποστηρίζει όχι μόνο τους ισλαμιστές της Τρίπολης αλλά και τους τζιχαντιστές της Ντέρνα.
Δείτε και το τουρκικό πλοίο πώς ήταν, πριν βομβαρδιστεί:























































