Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος χτίζει τάφρο και οχυρώματα γύρω από τη Μοσούλη

Το Ισλαμικό Κράτος χτίζει τάφρο και οχυρώματα γύρω από τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος χτίζει πυρετωδώς οχυρώματα στα περίχωρα της Μοσούλης, στο βόρειο Ιράκ, προετοιμαζόμενο για την εκστρατεία απελευθέρωσης της πόλης που έχουν προαναγγείλει Κούρδοι Πεσμεργκά και κυβέρνηση της Βαγδάτης.

Το σχέδιο κατασκευής οχυρωματικών έργων στη Μοσούλη από το Ισλαμικό Κράτος έχει και όνομα, λέγεται “Τείχος του Χαλιφάτου”.

Το “Τείχος του Χαλιφάτου” περιλαμβάνει και το σκάψιμο μιας βαθιάς τάφρου γύρω από την πόλη, ώστε οποιαδήποτε αιφνιδιαστική επίθεση των Κούρδων και των Ιρακινών να σταματήσει.

Τοπικές πηγές μέσα από τη Μοσούλη, που μίλησαν στο Ara News σε καθεστώς ανωνυμίας, είπαν ότι το Ισλαμικό Κράτος αντιμετωπίζει τεράστιες δυσκολίες να ολοκληρώσει την κατασκευή του οχυρωματικού έργου “καθώς οι Πεσμεργκά συνεχώς βομβαρδίζουν τα μηχανήματα, εκσκαφείς κ.α., που έχει επιτάξει το Ισλαμικό Κράτος για να σκάψουν την τάφρο”.

“Οι Κούρδοι Πεσμεργκά χτυπάνε τα μηχανήματα των τζιχαντιστών, ύστερα από πληροφορίες που λαμβάνουν από την αντίσταση μέσα στη Μοσούλη”, συμπλήρωσαν οι ίδιες πηγές.

Το Ισλαμικό Κράτος υποχρεώνει τοπικούς οικοδόμους από τη Μοσούλη να εργάζονται στα οχυρώματα, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις ζωές τους από τις αεροπορικές επιδρομές των ΗΠΑ και τις επιθέσεις των Κούρδων.

Το Ισλαμικό Κράτος εργάζεται στα οχυρωματικά έργα μόνο τη νύχτα, για να γλιτώσει από τα χτυπήματα των εχθρών του.

Στα έργα επίσης σκάβουν και πολλοί αιχμάλωτοι που έχει πιάσει το Ισλαμικό Κράτος ως δούλοι. Οι τζιχαντιστές τους έχουν καταδικάσει σε καταναγκαστικά έργα, για διάφορες κατηγορίες, και τους χρησιμοποιούν ως δωρεάν εργατικό δυναμικό.

Η επίθεση ανακατάληψης της Μοσούλης είχε αρχικά προαναγγελθεί για την Άνοιξη του 2015. Ακόμα όμως είναι άγνωστο πότε τελικά θα ξεκινήσει η πολιορκία.

Η Μοσούλη έπεσε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους τον Ιούνιο του 2014. Μερικές εκατοντάδες τζιχαντιστές κατέλαβαν τότε αυτή την πόλη, τη δεύτερη μεγαλύτερη του Ιράκ, αμαχητί, όταν οι 30.000 Ιρακινοί στρατιώτες και αστυνομικοί που αποτελούσαν τη φρουρά της το έβαλαν στα πόδια δίχως να ρίξουν ούτε μια τουφεκιά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr