Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι επόμενος στόχος του είναι η Βαγδάτη

Το Ισλαμικό Κράτος ανακοίνωσε ότι επόμενος στόχος του είναι η Βαγδάτη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε ηχητικό μήνυμα που ανάρτησε το Ισλαμικό Κράτος στο διαδίκτυο, ο “χαλίφης” Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι ευχαριστεί τους τζιχαντιστές για την κατάληψη της πόλης Ραμάντι του Ιράκ, πρωτεύουσα της επαρχίας Ανμπάρ, και προειδοποιεί ότι οι επόμενες πόλεις που θα “πέσουν” στο Ισλαμικό Κράτος είναι η Βαγδάτη και η Καρμπάλα.

Αν και ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητα του ηχητικού μηνύματος, η Επιτροπή Ασφαλείας της Βαγδάτης εξέδωσε ανακοίνωση την Τρίτη στην οποία υπογραμμίζει ότι το 95% των ανδρών της σιιτικής πολιτοφυλακής Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι (Hashd Al Shaabi) παραμένει φρουρά στην πρωτεύουσα, μια δύναμη περίπου 60.000 ανδρών.

Επίσης, ο επικεφαλής του Σαντριστικού Κινήματος, Μογκτάντα Αλ Σαντρ (Moqtada Al-Sadr), απάντησε στις απειλές των τζιχαντιστών, υποσχόμενος να υπερασπιστεί τους ιερούς τόπους των Σιιτών μουσουλμάνων.

“Η γη του Ιράκ είναι η γη των ιερών τόπων και κάθε πιστός πρέπει να είναι αφοσιωμένος στο Ιράκ και να το υπερασπιστεί από τέτοιες βαρβαρικές επιθέσεις. Εάν κάποιος απειλήσει την Καρμπάλα και άλλους ιερούς τόπους στην πρωτεύουσα του Ιράκ και αλλού, αυτός που θα το πράξει ας γνωρίζει ότι θα γεμίσει τη γη του Ιράκ με τα σάπια του πτώματα”.

Οι δυνάμεις των Σαντριστών συμμετέχουν στη σιιτική πολιτοφυλακή. Η δήλωση καταλήγει: “Αυτές οι απειλές πρέπει να λαμβάνονται σοβαρά. Πρέπει να εργαστούμε από κοινού για να προστατέψουμε τους ιερούς μας τόπους με ό,τι μέσο έχουμε και πρέπει να παρατάξουμε τους αφοσιωμένους μουτζαχεντίν μας, οι οποίοι θα θυσιάσουν τις ζωές τους ανεξάρτητα των συνθηκών”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι έχτισαν ακόμα έναν οικισμό ισλαμιστών εποίκων στη Β/Δ Συρία

Το Ιράν δεν έχει καμία πρόθεση να συνεχίσει να επιτίθεται στο Ισραήλ

Χαμάς για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Φυσικό δικαίωμα των χωρών να αμυνθούν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr