Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνεδριάζουν στο Παρίσι οι σύμμαχοι που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος

Συνεδριάζουν στο Παρίσι οι σύμμαχοι που πολεμάνε το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι υπουργοί Άμυνας των μελών του Διεθνούς Συνασπισμού που μάχεται τους τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και την Αλ Νούσρα (Αλ Κάιντα), σε Ιράκ και Συρία, θα συναντηθούν στο Παρίσι στις 2 Ιουνίου για να σχεδιάσουν την από εδώ και πέρα στρατηγική τους, αλλά και το πώς θα αντιστρέψουν τις πρόσφατες ήττες της κυβέρνησης του Ιράκ.

Σύμφωνα με Γάλλους αξιωματούχους, μετά την κατάληψη της σημαντικής ιρακινής πόλης Ραμάντι την Κυριακή από το Ισλαμικό Κράτος, οι τζιχαντιστές επιδιώκουν να εδραιώσουν την εδαφική τους κυριαρχία στην αχανή ιρακινή έρημο στη δυτική επαρχία Ανμπάρ.

Η Ανμπάρ συνορεύει με Συρία, Ιορδανία και Σαουδική Αραβία, με ό,τι κινδύνους συνεπάγεται αυτό.

«Είναι η κατάλληλη στιγμή για να αξιολογήσουμε τι συμβαίνει, καθώς έχουν υπάρξει κάποιες θετικές και κάποιες αρνητικές εξελίξεις», ανέφερε ανώτερος Γάλλος διπλωμάτης, σημειώνοντας πως οι εκπρόσωποι των χωρών θα συναντηθούν στις 2 Ιουνίου. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής κυβέρνησης Στεφάν Λε Φολ επιβεβαίωσε τις συζητήσεις.

«Η απώλεια της Ραμάντι είναι πολύ ανησυχητική (…) το σημαντικό ερώτημα της συνάντησης θα είναι πως θα επανακτήσουμε την πόλη και τι είδους βοήθεια μπορούμε να δώσουμε στην ιρακινή κυβέρνηση», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Όπως σημείωσε οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν επίσης στην επανέναρξη των παγωμένων ειρηνευτικών συζητήσεων για τη Συρία, πώς θα διευρυνθεί περισσότερο η κυβέρνηση του Ιράκ και πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα των ξένων τζιχαντιστών που σπεύδουν να πολεμήσουν εθελοντές με το Ισλαμικό Κράτος ή την Αλ Νούσρα.

«Τα πράγματα έχουν προχωρήσει στη Συρία. Το καθεστώς βρίσκεται σε πολύ δύσκολη πορεία και χάνει έδαφος, οπότε πρέπει να πιέσουμε για τη εξεύρεση μιας πολιτικής λύσης», συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Ο Ζεράρ Ντεπαρντιέ θα τεθεί υπό κράτηση για σεξουαλικές επιθέσεις

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr