Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΗΠΑ δίνουν αντιαρματικά όπλα στο Ιράκ για τις επιθέσεις αυτοκτονίας

Οι ΗΠΑ δίνουν αντιαρματικά όπλα στο Ιράκ για τις επιθέσεις αυτοκτονίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιεί αυτοκίνητα – βόμβες, σε αποστολές αυτοκτονίας, ως πολιορκητικούς κριούς. Τα οχήματα αυτά όπως πέφτουν πάνω στις θέσεις των αντιπάλων τους και ανατινάσσονται προκαλούν τεράστιες ζημιές και απώλειες.

Οι επιθέσεις αυτοκτονίας στις οποίες χρησιμοποιούνται από ΙΧ μέχρι ολόκληρα φορτηγά έχουν αποδειχτεί αποτελεσματικότατα όπλα και μόνο στην Κομπάνι απέτυχαν να σπάσουν την κουρδική αντίσταση.

Σε όλες τις άλλες περιπτώσεις όμως, τόσο εναντίον του συριακού ή ιρακινού στρατού, συνέβαλαν καθοριστικά στις νίκες των τζιχαντιστών.

Για αυτό τον λόγο οι ΗΠΑ σκοπεύουν να δώσουν στις αρχές Ιουνίου χίλια αντιαρματικά όπλα στο Ιράκ, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας των τζιχαντιστών, όπως εκείνες που βοήθησαν την οργάνωση να καταλάβει την πόλη Ραμάντι.

Σύμφωνα με ανώτατο στέλεχος του Στειτ Ντιπάρτμεντ το Ισλαμικό Κράτος είχε διεξάγει περίπου 30 επιθέσεις αυτοκτονίας με παγιδευμένα αυτοκίνητα για να καταλάβει την ιρακινή πόλη, και 10 από αυτές έμοιαζαν σε μέγεθος με τη βόμβα σε φορτηγό που σκότωσε 168 άτομα στην Οκλαχόμα Σίτυ το 1995.

Όπως είπε το ίδιο στέλεχος, οι ΗΠΑ αποφάσισαν να προμηθεύσουν το Ιράκ με αντιαρματικά όπλα όταν ο πρωθυπουργός της χώρας επισκέφθηκε την Ουάσιγκτον τον Απρίλιο.

Οι τζιχαντιστές κατέλαβαν τη Ραμάντι, πρωτεύουσα της περιοχής Ανμπάρ, το Σαββατοκύριακο, γεγονός που αποτέλεσε την πιο μεγάλη απώλεια για την κυβέρνηση μέσα σ΄ένα χρόνο και που αποκάλυψε τις περιορισμένες δυνατότητες του ιρακινού στρατού και των αεροπορικών επιθέσεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ εναντίον των τζιχαντιστών.

Στη φωτογραφία βλέπετε ένα αγροτικό αυτοκίνητο που το Ισλαμικό Κράτος έχει φορτώσει στην καρότσα του εκρηκτικά και το έχει μετατρέψει σε όχημα – βόμβα. Το συγκεκριμένο χρησιμοποιήθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας στη Λιβύη στις 20 Μαΐου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr