Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να προκαλέσει εμφύλιο στη Σαουδική Αραβία

Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να προκαλέσει εμφύλιο στη Σαουδική Αραβία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι δύο βομβιστικές επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος τις τελευταίες δύο εβδομάδες στο έδαφος της Σαουδικής Αραβίας, χτυπώντας τζαμιά Σιιτών, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στις ΗΠΑ.

Στη δεύτερη βομβιστική επίθεση που έγινε στην ανατολική ακτή της Σαουδικής Αραβίας (εκεί κατοικούν οι Σιίτες Σαουδάραβες, στα παράλια του Περσικού Κόλπου) και συγκεκριμένα στην πόλη Νταμάμ, ένας τζιχαντιστής ντυμένος γυναίκα ανατινάχτηκε έξω από ένα σιιτικό τζαμί, σκοτώνοντας ακόμα 3 ανθρώπους. Μεγαλύτερο μακελειό αποφεύχθηκε επειδή οι φρουροί του τζαμιού δεν επέτρεψαν στη “γυναίκα” να εισέλθει στο τζαμί.

Στην πρώτη βομβιστική επίθεση, στο σιιτικό σαουδαραβικό χωριό Αλ Γκαντέεχ στις 22 Μαΐου, είχαν σκοτωθεί 21 άνθρωποι μέσα στο τζαμί που προσεύχονταν.

Διεθνείς αναλυτές είναι πλέον βέβαιοι ότι το Ισλαμικό Κράτος προσπαθεί να προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο μέσα στη Σαουδική Αραβία μεταξύ της σουνιτικής πλειονότητας και της σιιτικής μειονότητας που κατοικεί κυρίως στα παράλια του Περσικού Κόλπου.

Ωστόσο, η Σαουδική Αραβία δεν είναι μια τυχαία χώρα. Αν και ζει στον… μεσαίωνα, η Δύση την “ανέχεται” και την έχει σύμμαχο επειδή είναι η σημαντικότερη πετρελαιοπαραγωγός χώρα, μετά τη Ρωσία.

Οποιαδήποτε χαοτική εξέλιξη στο εσωτερικό της Σαουδικής Αραβίας είναι βέβαιο ότι θα τίναζε την παγκόσμια οικονομία στον αέρα, ενώ θα πρόσφερε στο Ισλαμικό Κράτος την παγκόσμια κρίση που τόσο επιθυμεί να προκαλέσει.

saudi Στον χάρτη βλέπετε ακριβώς τις θρησκευτικές ομάδες της Σαουδικής Αραβίας. Με το σκούρο πράσινο χρώμα, στην ανατολική ακτή του Περσικού Κόλπου και νοτιοδυτικά με την Υεμένη, είναι οι Σιίτες μουσουλμάνοι. Το πράσινο “λαχανί” είναι οι Σουνίτες μουσουλμάνοι. Με το μοβ χρώμα είναι οι ακραίοι Σουνίτες, οι λεγόμενοι και ως σαλαφιστές ή ουαχαμπίτες. Από αυτή την τελευταία κατηγορία θρησκόληπτων “γεννιόνται” οι τζιχαντιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Σαουδική Αραβία: Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr