Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αξιόνοφ: Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 96,6% υπέρ!

Αξιόνοφ: Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 96,6% υπέρ!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της περιοχής Σεργκέι Αξιόνοφ, σύμφωνα με τα οποία η συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων τάχθηκε υπέρ της ένωσης της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας με τη Ρωσία.

«Οριστικά αποτελέσματα του δημοψηφίσματος 96,6% υπέρ!», έγραψε στο Twitter ο κ. Αξιόνοφ.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής διεξαγωγής του δημοψηφίσματος, Μιχαήλ Μαλίσεφ, η επίσημη συμμετοχή έφτασε το 82,17% επί του συνολικού αριθμού των πολιτών της Κριμαίας, ενώ δεν δέχθηκε «κανένα παράπονο» για παρατυπίες κατά την διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

Το κονοβούλιο της Κριμαίας αναμένεται να συνεδριάσει τις επόμενες ώρες για να εγκρίνει επισήμως την υποψηφιότητα της Κριμαίας για ένωση με τη Ρωσία.

Άμεσα θα περάσει η νομοθεσία για ένταξη της Κριμαίας από τη Ρωσική Βουλή

Εν τω μεταξύ, ο αντιπρόεδρος της Δούμας Σεργκέι Νεβέροφ δήλωσε ότι η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου θα υιοθετήσει νομοθεσία η οποία θα επιτρέπει στην περιοχή της Κριμαίας να ενταχθεί στη Ρωσία «στο πολύ εγγύς μέλλον», σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

«Τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στην Κριμαία δείχνουν σαφώς πως οι κάτοικοι της Κριμαίας βλέπουν το μέλλον τους μόνον ως τμήμα της Ρωσίας», φέρεται να είπε ο κ. Νεβέροφ.

Σύμφωνα με το Ιντερφάξ, αξιωματούχοι της Δούμας αναφέρουν πως η χερσόνησος της Μαύρης Θάλασσας μπορεί να γίνει μέλος της Ρωσικής Ομοσπονδίας βάσει της τρέχουσας νομοθεσίας και συγκεκριμένα βάσει ενός νόμου «Περί της διαδικασίας για την υιοθέτηση στη Ρωσική Ομοσπονδία και την εκπαίδευση νέων υποκειμένων της Ρωσικής Ομοσπονδίας» που είχε ψηφισθεί το 2001.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ουκρανία: Ρωσικός πύραυλος κατέστρεψε τον πύργο της τηλεόρασης στο Χάρκοβο

DW: Ρωσικές βόμβες ολίσθησης συνθλίβουν την ουκρανική άμυνα

Ουκρανία: 25.000 Ρώσοι στρατιώτες έτοιμοι να καταλάβουν δύο στρατηγικής σημασίας πόλεις

Ο Λαβρόφ προειδοποιεί ότι η Δύση οδεύει προς μια σύγκρουση μεταξύ πυρηνικών δυνάμεων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr