Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η πολεμική αεροπορία της Λιβύης βύθισε καράβι που μετέφερε τζιχαντιστές

Η πολεμική αεροπορία της Λιβύης βύθισε καράβι που μετέφερε τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πολεμικά αεροσκάφη της Λιβύης βύθισαν την Κυριακή ένα πλοίο κοντά στην Βεγγάζη, ενώ επιτέθηκαν σε ένα δεύτερο, σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πολεμικής Αεροπορίας της χώρας η οποία παραμένει πιστή στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχουν αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες ή ανεξάρτητη επιβεβαίωση του πλήγματος. Το περιστατικό επιβεβαίωσε πάντως το τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Αραμπίγια που εδρεύει στο Ντουμπάι.

«Το πλοίο βυθίστηκε γιατί ήταν φορτωμένο με πολεμιστές, όπλα και πυρομαχικά που στόχευαν να υποστηρίξουν την τρομοκρατία στην ανατολική περιοχή», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου Νάσερ Αλ Χάσι.

Ο Μοχάμεντ Ελ Χετζάζι, εκπρόσωπος του ανώτατου διοικητή του στρατού της επίσημης κυβέρνησης που έχει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη, δήλωσε πως η επιδρομή στόχευσε επίσης ένα δεύτερο σκάφος το οποίο μετέφερε όπλα στην ίδια περιοχή.

Η πετρελαϊκή εταιρία NOC που εδρεύει στην Τρίπολη έχει κατηγορήσει την κυβέρνηση ότι βομβάρδισε σε τρεις περιπτώσεις δεξαμενόπλοια τα οποία, σύμφωνα με τις κυβερνητικές δυνάμεις, μετέφεραν όπλα και πυρομαχικά.

Η Λιβύη βρίσκεται σε κατάσταση χάους, με δύο κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια που διαθέτουν δικές τους ένοπλες δυνάμεις και πολεμούν για τον έλεγχο της χώρας τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

Η επίσημη κυβέρνηση εδρεύει στο ανατολικό τμήμα της χώρας αφότου έχασε τον έλεγχο της πρωτεύουσας, πριν από έναν χρόνο, από τους ισλαμιστές οι οποίοι εγκατέστησαν τη ψευδοκυβέρνησή τους στην πρωτεύουσα με την υποστήριξη της Τουρκίας.

Πέρα όμως από την κανονική κυβέρνηση και τους πραξικοπηματίες ισλαμιστές, στη χώρα έχει αναπτύξει σημαντική δράση και το Ισλαμικό Κράτος που διεκδικεί να την κάνει δική του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr