ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Κόσοβο, Τζιχαντιστές,


















































Τουρκία: Μέσα σε μια εβδομάδα πούλησε τεράστια αποθέματα σε χρυσό
Μέση Ανατολή: Σκληρές δηλώσεις Τραμπ για Ιρανούς «διαπραγματευτές» και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους - Πεζοναύτες και αλεξιπτωτιστές στο μέτωπο
Ισπανία: Πέθανε με ευθανασία η 25χρονη Νοέλια Καστίγιο - Τι είπε λίγο πριν το θάνατο της
Επίθεση με drones κατά τουρκικού πετρελαιοφόρου κοντά στα Στενά του Βοσπόρου
Το Ιράν επιστρατεύει παιδιά από 12 ετών στον εν εξελίξει πόλεμο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Η αστυνομία του Κοσόβου βρήκε δύο τσάντες που περιείχαν όπλα και στρατιωτικές στολές κοντά στη λίμνη Μπάντοβατς ή Γκρατσάνιτσα (τεχνητό ταμιευτήρα στον ποταμό Γκρατσάνκα), σε απόσταση 300 μέτρων από την περιοχή όπου στις 11 Ιουλίου είχαν συλληφθεί πέντε άτομα που κατηγορούνται για απόπειρα ρίψης μεγάλης ποσότητας δηλητηρίου στη λίμνη, από την οποία υδροδοτείται μεγάλο μέρος της πρωτεύουσας, Πρίστινας, της Γκρατσάνιτσα και των γύρω χωριών.
“Σε μία από τις τσάντες βρέθηκαν μαύρες στρατιωτικές στολές, μία επιστολή που πιστεύεται ότι είναι γραμμένη στα αραβικά και δύο καλάσνικοφ (AK-47s) και υπάρχουν υποψίες ότι η δεύτερη τσάντα περιέχει εκρηκτικά και πυρομαχικά” ανέφερε πηγή στον ενημερωτικό διαδικτυακό ιστότοπο Indexonline.
Η επιχείρηση υδροδρότησης προχώρησε αμέσως μετά τις συλλήψεις σε διακοπή της παροχής νερού στις περιοχές προκειμένου να γίνουν αναλύσεις για τυχόν ύποπτες ουσίες, μετά από τις οποίες, ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας, Νάσερ Ραμαντάνι διαβεβαίωσε ότι το νερό στη λίμνη Μπάντοβατς δεν περιέχει τοξικά.
Η εισαγγελέας της ειδικής εισαγγελίας του Κοσόβου, Ντρίτα Χαϊντάρι δήλωσε σε τηλεοπτικό σταθμό του Κοσόβου ότι κατά τη σύλληψη των υπόπτων δεν βρέθηκαν τοξικές ουσίες.
Δύο από τους συλληφθέντες, όπως ανέφεραν δημοσιεύματα του Τύπου της Πρίστινας είναι μέλη της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και το 2013-2014 βρέθηκαν στην πολεμική ζώνη της Συρίας.
Στους πέντε ύποπτους, Μπεσνίκ Λατίφι, Ένις Λατίφι, Μιλάζιμ Χατζιγιάι, Γαζμέντ Χαλίτι και Φεχμί Μούσα επιβλήθηκε προφυλάκιση 30 ημερών ενώ μετά το περιστατικό, όλες οι λίμνες και οι εγκαταστάσεις πόσιμου νερού στο Κόσοβο φυλάσσονται με πρόσθετα μέτρα ασφαλείας.























































