Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Ερντογάν εξαπολύει πογκρόμ κατά των Κούρδων ψευδόμενος ότι πολεμά το ISIS

Ο Ερντογάν εξαπολύει πογκρόμ κατά των Κούρδων ψευδόμενος ότι πολεμά το ISIS
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η προηγούμενη είδηση ότι η Τουρκία αποφάσισε ξαφνικά να… πολεμήσει ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος μας ξάφνιασε.

Και αυτό γιατί, όπως είναι παγκοσμίως γνωστό, η Τουρκία και συγκεκριμένα το ισλαμιστικό καθεστώς Ερντογάν είναι σύμμαχος με το Ισλαμικό Κράτος αλλά και την Αλ Κάιντα, δηλαδή έχει “νταλαβέρια” με όλη τη “βεντάλια” των τζιχαντιστών.

Η Τουρκία του Ερντογάν είναι η χώρα που υποστήριξε και εξόπλισε τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και την Αλ Νούσρα, το παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία, αποσκοπώντας στην ανατροπή του προέδρου της Συρίας Άσαντ και στη μετατροπή της Συρίας σε προτεκτοράτο της.

Δεκάδες χιλιάδες ξένοι εθελοντές τζιχαντιστές εισήλθαν στη Συρία μέσω Τουρκίας, ενώ φωτογραφίες και βίντεο που δείχνουν φορτία με όπλα, ακόμα και τανκς, να περνάνε τα τουρκικά σύνορα και να παραδίδονται στους τζιχαντιστές έχουν κάνει πολλές φορές τον γύρο του διαδικτύου.

Ο ίδιος ο Ερντογάν έκανε τα πάντα ώστε το Ισλαμικό Κράτος να νικήσει τους Κούρδους αριστερούς αντάρτες του YPG/YPJ στη βόρεια Συρία και δημοσίως δεν μπορούσε να κρύψει την οργή του όταν οι Κούρδοι νικούσαν το Ισλαμικό Κράτος. Τι συνέβη τώρα, λοιπόν, και η Τουρκία ξεκίνησε πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος;

Η Τουρκία προσπαθεί να πείσει την παγκόσμια κοινή γνώμη ότι “απαντά” στη σφαγή που προκάλεσε το Ισλαμικό Κράτος στην πόλη Σουρούτς, με περισσότερους από 30 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Ωστόσο, τα θύματα της πολύνεκρης επίθεσης αυτοκτονίας ήταν Κούρδοι αριστεροί πατριώτες και μέλη της σοσιαλιστικής νεολαίας. Με άλλα λόγια, η επίθεση αυτοκτονίας των τζιχαντιστών είχε στόχο τους εχθρούς του Ερντογάν και δεν νομίζουμε ο σουλτάνος της Άγκυρας να στεναχωρήθηκε ιδιαίτερα.

Στη συνέχεια, την Πέμπτη, τζιχαντιστές επιτέθηκαν σε τουρκικό φυλάκιο κοντά στη συνοριακή πόλη Κιλίς σκοτώνοντας έναν Τούρκο υπαξιωματικό και τραυματίζοντας δύο Τούρκους στρατιώτες.

Στο ίδιο σημείο στα σύνορα, που έγινε αυτή η επίθεση, μέχρι πριν μερικές ημέρες Τούρκοι φρουροί και τζιχαντιστές από την πλευρά της Συρίας συνυπήρχαν ειρηνικά, εάν όχι μέχρι και… αγαπημένα. Στο Twitter έχουν αναρτηθεί και φωτογραφίες αυτής της ωραίας “ατμόσφαιρας”. Ποια “μύγα τσίμπησε”, λοιπόν, το Ισλαμικό Κράτος και άρχισε να σκοτώνει τους συμμάχους του;

Έχουμε την αίσθηση ότι εδώ παίζεται από την πλευρά Ερντογάν μια μεγάλη προβοκάτσια. Είναι γνωστό από τις 30 Ιουνίου ότι η Τουρκία προετοιμάζεται το τελευταίο διάστημα για εισβολή στη Συρία, υποτίθεται για να πολεμήσει το Ισλαμικό Κράτος, αλλά στόχος του Ερντογάν ήταν και είναι να συνθλίψει τους αριστερούς Κούρδους αντάρτες της βόρειας Συρίας που θέλουν να δημιουργήσουν κουρδικό κράτος στην περιοχή της Ροζάβα (βόρεια Συρία), ακριβώς κάτω από το μαλακό υπογάστριο της Τουρκίας.

Οι συγκεκριμένοι Κούρδοι αντάρτες, οι οποίοι μάχονται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, είναι σύμμαχοι με τις ΗΠΑ. Αυτό περιπλέκει αρκετά τα πράγματα, διότι δεν μπορεί να εισβάλλει ο Ερντογάν στη Συρία και να σκοτώνει τους συμμάχους των Αμερικανών.

Τι σκέφτηκε λοιπόν ο παμπόνηρος αλλά και ημίτρελος ανατολίτης σουλτάνος της Άγκυρας; Στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, όπου για τον Ερντογάν εξίσου τρομοκράτες θεωρούνται τόσο το Ισλαμικό Κράτος όσο και οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες, θα εισβάλει στη Συρία και θα τους ξεπαστρέψει όλους, δηλαδή τους Κούρδους γιατί το Ισλαμικό Κράτος δεν πρόκειται να πάθει τίποτα, ίσως να σκοτωθούν μερικοί τζιχαντιστές για το “ξεκάρφωμα”.

Πράγματι, μετά την ένοπλη επίθεση των τζιχαντιστών στο φυλάκιο κοντά στην πόλη Κιλίς, η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε το βράδυ της Πέμπτης εφόδους σε εκατοντάδες χώρους που φέρεται να συνδέονται με τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος αλλά και με Κούρδους πατριώτες, σε 13 επαρχίες της Τουρκίας, ενώ το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας υπογράμμισε τη δέσμευσή του να πατάξει “αδιακρίτως, όλες τις τρομοκρατικές” οργανώσεις.

Δηλαδή, να πατάξει τόσο τους Κούρδους όσο και το Ισλαμικό Κράτος. Δηλαδή, να πατάξει μόνο τους Κούρδους.

Η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου της Τουρκίας αναφέρει ακόμη ότι μέχρι στιγμής 251 ύποπτοι συνελήφθησαν στις εφόδους που πραγματοποιήθηκαν ταυτόχρονα.

Νωρίτερα την Παρασκευή, τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της αστυνομίας πραγματοποίησε εφόδους σε περισσότερους από 100 χώρους που φέρεται ότι συνδέονται με το Ισλαμικό Κράτος και με ένοπλους Κούρδους σε 26 συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, στο πλαίσιο ολονύχτιας επιχείρησης υποστηριζόμενης από ελικόπτερα και από άνδρες των ειδικών δυνάμεων.

Όπως μετέδωσε το δίκτυο Sky News, στην επιχείρηση στην Κωνσταντινούπολη μετείχαν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Την Πέμπτη, ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση του συμβουλίου εθνικής ασφαλείας έπειτα από την επίθεση αυτοκτονίας της Δευτέρας στην τουρκική πόλη Σουρούτς, η οποία βρίσκεται κοντά στα σύνορα με τη Συρία, και από την οποία σκοτώθηκαν 32 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 100.

Με σχέδιο Χίτλερ η εισβολή στη Συρία

Να σας πούμε εμείς τι καταλαβαίνουμε; Ο Ερντογάν ήθελε μια αφορμή να εισβάλει στη Συρία και να ξεπαστρέψει τους Κούρδους του YPG/YPJ που στήνουν κουρδικό κράτος στα νότια σύνορά του.

Χρειαζόταν μια εχθρική πράξη, μια αφορμή, από την πλευρά των συριακών συνόρων. Εδώ μιμήθηκε τον Χίτλερ.

Το 1939 ο Χίτλερ ήθελε να εισβάλει στην Πολωνία αλλά αφορμή για εισβολή δεν υπήρχε. Τότε οι ναζί αποφασίζουν να δημιουργήσουν την αφορμή.

Άνδρες των SS παίρνουν 150 κρατούμενους από το Στρατόπεδο συγκέντρωσης Μπούχενβαλντ, τους μεταφέρουν στον συνοριακό σταθμό διαβιβάσεων του Γκλάιβιτς και τους ντύνουν με πολωνικές στολές.

Αμέσως μετά τους υποχρεώνουν να καταπιούν δηλητήριο, πυροβολούν τα πτώματα, προξενούν μικρές καταστροφές στον σταθμό, ώστε να φαίνεται ότι δέχτηκε επίθεση. Στον ασύρματο του σταθμού ένας άνδρας των SS ουρλιάζει στα Πολωνικά ότι τα στρατεύματα της Πολωνίας πρόκειται να εισβάλουν στην Γερμανία. Ο διοικητής του σταθμού συνταγματάρχης Στάινμετς αρχικά δοκιμάζει να αντισταθεί στην απάτη, αλλά οι SS του απαντούν με ένα “Fuhrerbefehl!” (διαταγή του Φύρερ). Μετά τη λήψη και σχετικών φωτογραφιών, οι SS αποχωρούν.

Με αυτό τον τρόπο ο Χίτλερ μπορεί πλέον να αναγγείλει επίσημα, την 1η Σεπτεμβρίου 1939, στο Ράιχσταγκ ότι οι Πολωνοί προσπάθησαν την προηγούμενη να εισβάλουν στο Γερμανικό έδαφος και ότι η Βέρμαχτ ανταποδίδει τα πυρά που δέχτηκε στις 4:45 το πρωί. Η πραγματικότητα, ωστόσο, είναι διαφορετική. Ο Χίτλερ έχει διατάξει την επίθεση κατά της Πολωνίας από τις 31 Αυγούστου. Η Βέρμαχτ, με βάση λεπτομερές σχέδιο που κατάρτισαν ο Βάλτερ φον Μπράουχιτς και το Επιτελείο του, με το κωδικό όνομα Fall Weiss (λευκό σχέδιο), επιτίθεται από ξηράς, θαλάσσης και αέρος στην Πολωνία. Είναι 1 Σεπτεμβρίου 1939 και ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος αρχίζει στην Ευρώπη.

Έτσι και ο Ερντογάν. Από τις 30 Ιουνίου έχει αποφασίσει να εισβάλει στη Συρία για αυτό και μεταφέρει όλο τον τελευταίο μήνα στρατεύματα στα σύνορα. Ήθελε απλά μια αφορμή που δεν υπήρχε.

Η αφορμή του δόθηκε με την επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς, όπου τα θύματα ήταν Κούρδοι με τουρκική υπηκοότητα, αλλά Κούρδοι. Εδώ ο Ερντογάν ωφελήθηκε διπλά, διότι και ξεπάστρεψε τους εχθρούς του και παράλληλα διακηρύττει παγκοσμίως ότι έπεσε θύμα τρομοκρατίας. Και θύτης και θύμα, ο πονηρός ανατολίτης.

Επειδή όμως αυτό δεν αρκούσε, ήθελε και ένα πολεμικό επεισόδιο, οι τζιχαντιστές σκότωσαν έναν Τούρκο στρατιώτη. Πλέον η προβοκάτσια έχει ολοκληρωθεί, ο Ερντογάν βρήκε την αφορμή για να εξαπολύσει κύμα διωγμών ενάντια στους Κούρδους σε όλη την Τουρκία, κατηγορώντας τους για τρομοκράτες, ενώ πλέον ετοιμάζεται να μπουκάρει και στη Συρία για να “πατάξει” και τους Κούρδους της Συρίας που θέλουν να ιδρύσουν κράτος στα νότια σύνορά του.

Για να το παίξει καλό παιδί στους Αμερικανούς συμφώνησε να επιτρέψει στις αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις να διεξάγουν αεροπορικές επιθέσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος χρησιμοποιώντας την νατοϊκή αεροπορική βάση στο Ιντσιρλίκ, όπου μέχρι και εχθές σθεναρά το αρνούνταν.

Ο Ερντογάν νομίζει ότι τώρα μπορεί, μέσα στην τρέλα του, να υλοποιήσει το σχέδιό του για ολοκληρωτική συντριβή της κουρδικής αντίστασης και κατάληψης των κουρδικών εδαφών της Συρίας, δημιουργώντας δήθεν εκεί μια “ζώνη ασφαλείας”.

Ο Ερντογάν θεωρεί αλαζονικά ότι ο υπόλοιπος πλανήτης αποτελείται από βλάκες και ότι δεν θα καταλάβαινε κανείς το σχέδιο και την προβοκάτσια του. Ας εισβάλει, λοιπόν, ο σουλτάνος στη Συρία, ας ανοίξει μόνος του τον ασκό του Αιόλου. Δεν έχει συνειδητοποιήσει ο ημίτρελος ότι περισσότερες πιθανότητες υπάρχουν οι ενέργειές του να οδηγήσουν σε διχοτόμηση της Τουρκίας παρά σε “πάταξη” των Κούρδων ανταρτών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση μου με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Οι Τούρκοι «σάλταραν» με τη δημιουργία αντι-drone ομπρέλας πάνω από το Αιγαίο – «Οι Μπαρμπαρόσα της Γαλάζιας Πατρίδας»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr