Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας κήρυξε η Λιβύη

Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας κήρυξε η Λιβύη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Λιβύη,

Για πρώτη φορά, η κυβέρνηση της Λιβύης υπέδειξε δημοσίως “τρομοκρατικές ομάδες” που βρίσκονται πίσω από δεκάδες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον των υπηρεσιών ασφαλείας και άλλων στόχων, κηρύττοντας τον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας και ζητώντας τη συνδρομή της διεθνούς κοινότητας.

«Δεν θα υπάρξει χώρος για την τρομοκρατία στη Λιβύη” ανακοίνωσε η κυβέρνηση στην ιστοσελίδα της, επισημαίνοντας πως “οι Λίβυοι θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δώσουν τη μάχη της προσοχής, της εγρήγορσης και της θυσίας».

Στην ανακοίνωση, η προσωρινή κυβέρνηση της Λιβύης ζητά από την διεθνή κοινότητα και ιδιαίτερα από τα Ηνωμένα Έθνη την παροχή βοήθειας για «να ξεριζώσουν την τρομοκρατία».

«Το έθνος βρίσκεται σε αντιπαράθεση με τρομοκρατικές ομάδες και εναπόκειται στην κυβέρνηση να κινητοποιήσει τις δυνάμεις ασφαλείας για την καταπολέμηση αυτής της μάστιγας», σημειώνεται.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση, «οι πόλεις της Βεγγάζης, της Ντέρνα στα ανατολικά και της Σύρτης στα κεντρικά, αντιμετωπίζουν τον πόλεμο της τρομοκρατίας που κάνουν στοιχεία εχθρικά προς τη Λιβύη».

Οι λιβυκές αρχές δεν έχουν αναφέρει κάποια συγκεκριμένη ομάδα, αλλά οι πόλεις της Βεγγάζης και της Σύρτης είναι προπύργια για εξτρεμιστικές ομάδες, συμπεριλαμβανομένης κυρίως της οργάνωσης των τζιχαντιστών της Ανσαρ Ασαρίγια, η οποία καταχωρήθηκε τον Ιανουάριο στη μαύρη λίστα των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παραιτήθηκε ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΟΗΕ για Λιβύη: Οι Λίβυοι ηγέτες μοιάζουν «ικανοποιημένοι με το τρέχον αδιέξοδο»

Λιβύη: Το εφετείο της Τρίπολης ακύρωσε το ψευδομνημόνιο της έκπτωτης κυβέρνησης Ντμπεϊμπά με την Τουρκία

Ο Φιντάν στη Λιβύη με τον έκπτωτο απατεώνα Αμπντούλ Χαμίντ Ντμπεϊμπά

Το έκπτωτο καθεστώς της Τρίπολης προσπαθεί να επαναφέρει το παράνομο και ανυπόστατο μνημόνιο ΑΟΖ με την Τουρκία – Η απάντηση της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Η φασίστρια Μελόνι συναντήθηκε με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν – Τι συζήτησαν οι φασίστες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr