Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συναγερμός στο Λονδίνο – Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να χτυπήσει το Μπάκιγχαμ

Συναγερμός στο Λονδίνο – Το Ισλαμικό Κράτος θέλει να χτυπήσει το Μπάκιγχαμ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε υψηλό συναγερμό βρίσκεται η Βρετανία μετά από σοβαρές πληροφορίες και υποψίες ότι το Ισλαμικό Κράτος ετοιμάζει ένα ή πολλά χτυπήματα σε βρετανικό έδαφος.

Τον προηγούμενο μήνα ένας τζιχαντιστής που ονομάζεται Αμπντουλάχ Ελμίρ (Abdullah Elmir) καυχήθηκε σε email που έστειλε σε Βρετανό δημοσιογράφο ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν πρόκειται να σταματήσει τον πόλεμο εάν η σημαία του δεν κυματίσει στα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Ακολούθησε η κυκλοφορία διαδικτυακών εγχειριδίων στα οποία δίνονταν συμβουλές, βήμα προς βήμα, για το πώς μπορούν να γίνουν τρομοκρατικές επιθέσεις “μοναχόλυκων” τζιχαντιστών στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα εγχειρίδια έχουν καταρτιστεί από έναν τζιχαντιστή ο οποίος ισχυρίζεται ότι προέρχεται από την Αγγλία και έχουν τίτλο: “Ένας οδηγός για τρομοκρατικό χτύπημα στις καρδιές των απίστων της Δύσης”.

Η Αστυνομία άρχισε κατεπείγουσα έρευνα αμέσως μετά το μήνυμα που έστειλε στον δημοσιογράφο ο 18χρονος Αμπντουλάχ Ελμίρ, σύμφωνα με το οποίο σχεδιάζονται τρομοκρατικά χτυπήματα στο Λονδίνο. Ο Ελμίρ, να υπενθυμίσουμε, κατάγεται από την Αυστραλία από την οποία και έφυγε για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος στη Μέση Ανατολή.

Ο Ελμίρ στο email που έστειλε αναφέρει: “Αδελφοί που γνωρίζω εκεί ‘τρώγονται’ να εξαπολύσουν μια επίθεση” και πρόσθεσε, “αυτό είναι μια ευθεία απειλή”.

Εν τω μεταξύ, ένας Βρετανός υπήκοος ο οποίος ισχυρίστηκε ότι πολέμησε με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία, μιλώντας πέρσι σε ζωντανή συνέντευξη στο BBC Radio 5, είχε πει χαρακτηριστικά:

“Εάν και όταν επιστρέψω στη Βρετανία αυτό θα συμβεί όταν το Ισλαμικό Κράτος έλθει και κατακτήσει τη Βρετανία και θα είμαι εκεί για να υψώσω τη μαύρη σημαία στη Ντάουνινγκ Στριτ (πρωθυπουργική κατοικία), στο Ανάκτορο του Μπάκιγχαμ, στη Γέφυρα του Λονδίνου (ή Γέφυρα του Πύργου) και στο Μπιγκ Μπεν”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Ο ισραηλινός στρατός πολεμά σε τρία μέτωπα τα τζιχάντια και τους «αλλαχκμπαράδες»

Τα συνδικάτα της Σκωτίας ζητάνε από το Ηνωμένο Βασίλειο να μην πουλά όπλα στην Τουρκία

Ο Ερντογάν συναντήθηκε με τον ηγέτη της τρομοκρατικής Χαμάς στην Κωνσταντινούπολη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr