Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η κυβέρνηση της Λιβύης ζητά απεγνωσμένα βοήθεια ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

Η κυβέρνηση της Λιβύης ζητά απεγνωσμένα βοήθεια ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, που εδρεύει στο Τομπρούκ, κάλεσε τα αραβικά κράτη να τη βοηθήσουν εξαπολύοντας αεροπορικές επιδρομές ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στη Σύρτη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα το Σάββατο.

Τις τελευταίες ημέρες στη Σύρτη μαίνονται σκληρές μάχες και εκτεταμένη ανθρωποσφαγή. Το Ισλαμικό Κράτος, που έχει καταλάβει την πόλη, συνέτριψε την εξέγερση μιας σαλαφιστικής οργάνωσης (τζιχαντιστές και αυτοί) και τις προσπάθειες οπλισμένων κατοίκων να αμφισβητήσουν την κυριαρχία των τζιχαντιστών στην παραθαλάσσια λιβυκή πόλη.

Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί, σύμφωνα με κατοίκους.

Οι μάχες αυτές είναι τυπικό δείγμα του χάους που επικρατεί στη Λιβύη, όπου δύο αντίπαλες κυβερνήσεις και δύο κοινοβούλια (μια διεθνώς αναγνωρισμένη στο Τομπρούκ και μια ισλαμιστική με την υποστήριξη της Τουρκίας στην Τρίπολη), καθώς επίσης μια σειρά οργανώσεων ισλαμιστών, φυλών και ομάδων ατάκτων μάχονται για τον έλεγχο διαφόρων πόλεων και περιοχών, τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Μουάμαρ Καντάφι.

«Η μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης καλεί… τα αδελφά αραβικά κράτη… να διεξαγάγουν αεροπορικά πλήγματα εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στη Σύρτη», σύμφωνα με την κυβερνητική ανακοίνωση.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση έχει μεταφέρει την έδρα της στην ανατολική Λιβύη, στην πόλη Τομπρούκ, αφότου είχε απολέσει τον έλεγχο της Τρίπολης, της πρωτεύουσας, που έπεσε στα χέρια μιας υποστηριζόμενης από την Τουρκία συμμαχίας ισλαμιστών πραξικοπηματιών, παρακλάδι των Αδελφών Μουσουλμάνων της Αιγύπτου, που σχημάτισαν δική τους κυβέρνηση.

Καμιά από τις δύο αντίπαλες κυβερνήσεις δεν έχει τον έλεγχο της Σύρτης, της ιδιαίτερης πατρίδας του Καντάφι.

Τόσο η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση όσο και οι φιλότουρκοι ισλαμιστές της Τρίπολης, έχουν εξαπολύσει αεροπορικά πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στη Σύρτη τις τελευταίες ημέρες αλλά οι δυνατότητές τους είναι πολύ περιορισμένες, καθώς βασίζονται σε πεπαλαιωμένα αεροσκάφη και ελικόπτερα της εποχής του Καντάφι και δεν έχουν οπλικά συστήματα ακριβείας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr