Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκόρπισε το θάνατο η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία – 150 νεκροί

Σκόρπισε το θάνατο η Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία – 150 νεκροί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τουλάχιστον 150 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από πνιγμό ή σκοτώθηκαν από πυρά ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν σε μια έφοδο που εξαπέλυσε η ισλαμιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ εναντίον ενός απομακρυσμένου χωριού στην πολιτεία Γιόμπε, στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, γνωστοποίησαν σήμερα κάτοικοι.

«Ένοπλοι μαχητές της Μπόκο Χαράμ επιτέθηκαν εναντίον του χωριού μας την Πέμπτη, μια επίθεση που στοίχισε την ζωή σε περίπου 150 ανθρώπους. Τα περισσότερα θύματα τα έπνιξαν στον ποταμό ενώ προσπαθούσαν να διαφύγουν» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος του χωριού Κουκούα-Γκάρι, ο Μπούκαρ Τιτζάνι.

Δεκάδες μαχητές της Μπόκο Χαράμ, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτες και σε ένα αυτοκίνητο, επιτέθηκαν την Πέμπτη εναντίον του χωριού Κουκούα-Γκάρι σπέρνοντας τον πανικό μεταξύ των κατοίκων.

«Άνοιξαν αμέσως πυρ, οι κάτοικοι άρχισαν να τρέχουν για να γλιτώσουν. Πυροβόλησαν και σκότωσαν πολλούς ανθρώπους. Δυστυχώς, πολλοί κάτοικοι που προσπάθησαν να φύγουν πήδηξαν στον ποταμό, η στάθμη του οποίου είναι ανεβασμένη λόγω των βροχών. Πολλοί πνίγηκαν» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας κάτοικος του χωριού, ο Μόντου Μπαλούμι.

«Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό μας, τουλάχιστον 150 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πυρά ή πνίγηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της επίθεσης. Οι ένοπλοι άνδρες άρχισαν να πυροβολούν εσκεμμένα εναντίον ενός ψαρά που προσπάθησε να σώσει τους χωρικούς που πνίγονταν» προσέθεσε ο ίδιος.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι πολλά πτώματα εντοπίστηκαν από κατοίκους της περιοχής σε απόσταση πολλών χιλιομέτρων από το χωριό.

Η είδηση μεταδόθηκε με καθυστέρηση καθώς η Μπόκο Χαράμ έχει καταστρέψει το τηλεφωνικό δίκτυο στα περίχωρα του χωριού, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων στο Νταματούρου, την πρωτεύουσα της πολιτείας Γιόμπε.
«Η πλειονότητα των κατοίκων, ιδίως γυναίκες και παιδιά, άρχισε να τρέχει προς τον ποταμό σε κατάσταση πανικού. Τους καταδίωξαν ένοπλοι άνδρες που συνέχιζαν να πυροβολούν εναντίον τους. Σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να τους ξεφύγουν πήδησαν στον παρακείμενο ποταμό» περιέγραψε ο Μπούκαρ Τιτζάνι.

Ένας αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης επιβεβαίωσε την επίθεση και έκανε λόγο από την πλευρά του για έναν απολογισμό 50 νεκρών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr