Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος εμπορεύεται τα όργανα νεκρών τζιχαντιστών και αιχμαλώτων

Το Ισλαμικό Κράτος εμπορεύεται τα όργανα νεκρών τζιχαντιστών και αιχμαλώτων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος έχουν κατηγορηθεί και στο παρελθόν ότι μεταξύ των άλλων εγκληματικών ενέργειών τους, κάνουν και εμπόριο ανθρωπίνων οργάνων.

Σύμφωνα με το Μεσανατολικό Μιντιακό Ινστιτούτο Ερευνών (Middle East Media Research Institute), γνωστό και ως MEMRI, το οποίο παρακολουθεί τα όσα γράφονται και αναρτώνται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από τζιχαντιστές, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι πολλές από τις αιχμάλωτες Κούρδισσες Γιαζίντι, που χρησιμοποιούνται ως ερωτικές σκλάβες, μπήκαν στα χειρουργεία και τους πήραν τα όργανα, τα οποία και πώλησαν στη μαύρη αγορά, άγνωστο για ποια ποσά.

Η ειδησεογραφική πηγή Al Alam αναφέρει ότι ο επικεφαλής της ιατροδικαστικής στο Πανεπιστήμιο της Δαμασκού σε δηλώσεις του στη Al Watan είπε ότι έχουν καταγραφεί περισσότερες από 18.000 υποθέσεις εμπορίας οργάνων σε περιοχές της βόρειας Συρίας τα τελευταία χρόνια. Πολλά από τα θύματα ήταν παιδιά.

Γιατρός από τη Μοσούλη είπε στην Al Monitor ότι μεγάλη “συγκομιδή” ανθρωπίνων οργάνων γίνεται στα νοσοκομεία της Μοσούλης και ότι το Ισλαμικό Κράτος κερδίζει μεγάλα ποσά από αυτό το εμπόριο.

Ο γιατρός Σιρουβάν Αλ Μοσούλι (Siruwan Al Mosuli) ανέφερε ότι έχουν προσληφθεί ειδικοί γιατροί από το Ισλαμικό Κράτος για να κάνουν τις εγχειρίσεις αφαίρεσης οργάνων, τα οποία παίρνονται είτε από τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν στα πεδία των μαχών, είτε από αιχμαλώτους.

Στη συνέχεια τα ανθρώπινα όργανα προωθούνται σε ντόπιους ή και ξένους αγοραστές.

Ο γιατρός Αλ Μοσούλι έχει καταγγείλει ότι “Άραβες και ξένοι χειρουργοί προσλήφθηκαν στα νοσοκομεία της Μοσούλης, αλλά τους κρατάνε ξέχωρα από τους ντόπιους γιατρούς. Στη συνέχεια διέρρευσαν οι πληροφορίες για το εμπόριο οργάνων. Οι εγχειρίσεις γίνονται μέσα στο νοσοκομείο και τα όργανα γρήγορα προωθούνται στους αγοραστές τους μέσα από δίκτυα εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων. Τα όργανα προέρχονται από τζιχαντιστές που σκοτώθηκαν σε μάχη και μεταφέρθηκαν άμεσα στο νοσοκομείο, από τραυματίες που εγκαταλείφθηκαν και δεν έχουν κανέναν, ή από άτομα που έχουν απαχθεί”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Το Ισλαμικό Κράτος σκότωσε 28 Σύρους στρατιώτες

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

H Χαμάς εξήρε τον «αδελφό» Ερντογάν – Αυτά τα ξεφτιλίκια να τα βλέπουν στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Τζιχαντιστική υστερία Ερντογάν: Η Χαμάς είναι όπως οι Τούρκοι που πέταξαν τους Έλληνες στη θάλασσα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr