ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δικάζεται στην Αυστραλία στρατολόγος της Αλ Κάιντα – Έστελνε εθελοντές στη Συρία

Δικάζεται στην Αυστραλία στρατολόγος της Αλ Κάιντα – Έστελνε εθελοντές στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας Αυστραλός πολίτης θα δικαστεί με την κατηγορία ότι στρατολογούσε εθελοντές για να ενταχθούν σε τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία.

Την Πέμπτη, το ανώτατο δικαστήριο της Νέας Νότιας Ουαλίας αποφάνθηκε ότι ο Χαμντί Αλκουόντσι (Hamdi Alqudsi) πρέπει να δικαστεί με την κατηγορία ότι στρατολογούσε άνδρες για να ενταχθούν στην Αλ Κάιντα και συγκεκριμένα στο παρακλάδι της στη Συρία, γνωστό ως Μέτωπο Αλ Νούσρα.

Ο Αλκουόντσι είχε αιτηθεί στη Δικαιοσύνη να απορρίψει τις κατηγορίες, οι οποίες ισχυριζόταν ότι είναι αντισυνταγματικές.

Η αυστραλιανή Δικαιοσύνη κατηγορεί τον Αλκουόντσι ότι κανόνισε να μεταβούν στη Συρία για να πολεμήσουν συνολικά 7 άνδρες, μεταξύ Ιουνίου και Οκτωβρίου του 2013.

Οι Αρχές της Αυστραλίας ισχυρίζονται ότι έχουν στα χέρια τους τηλεφωνικές συνομιλίες του κατηγορούμενου που αποδεικνύουν ότι έδινε οδηγίες σε εθελοντές τζιχαντιστές πώς να μεταβούν στη Συρία.

Ο δικηγόρος του Αλκουόντσι αρνείται τις κατηγορίες, ισχυριζόμενος ότι ο πελάτης του έδινε απλά… ταξιδιωτικές οδηγίες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Αλαουίτες του Ισραήλ – Τα «τέκνα του Πλάτωνα» και «στρατιώτες» του Αγίου Γεωργίου από το 1981 έχουν ισραηλινή υπηκοότητα

ΗΑΕ: Ο συγκυβερνήτης της Flydubai σχεδίαζε επίθεση τύπου 11ης Σεπτεμβρίου στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν

Η Συρία εξετάζει το ενδεχόμενο να παράσχει στρατιωτική βοήθεια στη Σαουδική Αραβία

Ο Πρόεδρος Τραμπ ενθουσιάστηκε με τη δήλωση του Προέδρου Χριστοδουλίδη: «Ο ουρανός είναι το όριο» για τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-ΗΠΑ

Η νότια Συρία αναμένεται να ανακηρυχθεί ανεξάρτητο έδαφος

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr