Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκτεταμένο παιδομάζωμα από το Ισλαμικό Κράτος – 1.504 παιδιά πήραν μόνο από τη Μοσούλη

Εκτεταμένο παιδομάζωμα από το Ισλαμικό Κράτος – 1.504 παιδιά πήραν μόνο από τη Μοσούλη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Πληθαίνουν συνεχώς οι αναφορές ότι το Ισλαμικό Κράτος επιδίδεται σε ένα άνευ προηγουμένου παιδομάζωμα. Τα παιδιά απάγονται και οδηγούνται σε στρατώνες όπου διδάσκονται τη θεολογία του εξτρεμιστικού Ισλάμ και παράλληλα εκπαιδεύονται στα όπλα.

Πολλά παιδιά που προσπάθησαν να αποδράσουν από αυτά τα κέντρα εκπαίδευσης, συνελήφθησαν και εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο αξιωματούχος του Δημοκρατικού Κόμματος Κουρδιστάν από τη Μοσούλη, Σαέντ Μαμουζίνι, μιλώντας στο κουρδικό BasNews δήλωσε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει απαγάγει συνολικά 1.504 παιδιά από τη Μοσούλη.

Τα παιδιά βρίσκονται στις στρατιωτικές βάσεις τη Σαλαμίγια και της Ταλ Αφάρ όπου εκπαιδεύονται στη Σαρία (θρησκευτικό νόμο) και στα όπλα.

Πολλά από τα παιδιά που ολοκλήρωσαν την τζιχαντιστική εκπαίδευση κυκλοφορούν μέσα στις πόλεις ως κατάσκοποι. Παρακολουθούν τους πολίτες και αναφέρουν κάθε ύποπτη δραστηριότητα.

Ο Μαμουζίνι ανέφερε ότι πολλά παιδιά σκοτώθηκαν και κατά την διάρκεια της στρατιωτικής εκπαίδευσης. Μεταξύ άλλων, τα παιδιά μαθαίνουν πώς να φτιάχνουν βόμβες αλλά και πώς να αποκεφαλίζουν αιχμαλώτους.

Σύμφωνα με έρευνες των Ηνωμένων Εθνών, το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε να εκπαιδεύει παιδιά ήδη από το 2003, σε μυστικά στρατόπεδα που είχε δημιουργήσει στη Συρία και το Ιράκ.

Από τον Μάιο του 2014, σύμφωνα με το BasNews, 153 παιδιά Κούρδων που απήχθησαν από τις οικογένειές τους εκπαιδεύονται ως τζιχαντιστές στη Χαλάμπ, στη βόρεια Συρία.

Ακτιβιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων πιστεύουν ότι το Ισλαμικό Κράτος είτε προσηλυτίζει τα παιδιά, μετά από πλύση εγκεφάλου σε τζαμιά, ή τα απαγάγει. Υπάρχουν επίσης και περιπτώσεις οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και πουλάνε τα παιδιά τους στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr