Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Κούρδους του PKK στην Τελ Μπρακ

Το Ισλαμικό Κράτος επιτέθηκε στους Κούρδους του PKK στην Τελ Μπρακ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Από τον ουρανό τους βομβαρδίζει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Από το έδαφος τους επιτίθεται το Ισλαμικό Κράτος. Οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες του PKK, όμως, από ό,τι φαίνεται δεν “σπάνε”.

Σύμφωνα με το Ισλαμικό Κράτος και φωτογραφίες που το ίδιο ανάρτησε στο Twitter, τζιχαντιστές της τρομοκρατικής οργάνωσης επιτέθηκαν σε Κούρδους του PKK κοντά στην αρχαία πόλη Τελ Μπρακ, στη βορειοανατολική Συρία, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ και την Τουρκία.

isis_pkk1

Οι Κούρδοι του PKK (δηλαδή οι αριστεροί Κούρδοι αντάρτες της Τουρκίας) έχουν πάρει μέρος σε πολλές μάχες ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος τόσο στο Ιράκ όσο και στη Συρία.

Από τις 24 Ιουλίου η τουρκική κυβέρνηση έχει εξαπολύσει βομβαρδισμούς στα στρατόπεδά τους στο βόρειο Ιράκ και οι Κούρδοι έχουν κηρύξει “αυτοκυβέρνηση” σε πολλές κουρδικές πόλεις και επαρχίας της Τουρκίας, με έναν σκληρό ανταρτοπόλεμο να διεξάγεται σε όλο το τουρκοκρατούμενο βόρειο Κουρδιστάν (νοτιοανατολική Τουρκία).

Η επίθεση των τζιχαντιστών στους Κούρδους του PKK σε θέσεις τους μέσα στη Συρία απλά επιβεβαιώνει αυτό που γνωρίζει όλη η διεθνής κοινή γνώμη, ότι δηλαδή πίσω από το Ισλαμικό Κράτος βρίσκεται η Τουρκία.

Η Τουρκία υποτίθεται ότι συμμετέχει πλέον στον Συνασπισμό που έχουν συστήσει οι ΗΠΑ ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος με την πολεμική της αεροπορία, ενώ έχει δώσει άδεια στα αμερικανικά μαχητικά να εφορμούν ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος από βάσεις στο έδαφός της.

Ωστόσο, οι Τούρκοι καταφέρνουν να αποφεύγουν συνεχώς τις επιθέσεις ενάντια στους τζιχαντιστές (πολλοί εκ των οποίων είναι Τούρκοι εθελοντές και πράκτορες), ενώ δεν τζιγκουνεύονται καθόλου τις βόμβες όταν είναι να χτυπήσουν τους Κούρδους.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύουμε είναι από τη νυχτερινή επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτος ενάντια στο PKK και τις οποίες το ίδιο ανάρτησε.

isis_pkk3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr