Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Νεκρός ηγέτης των Δρούζων στη Συρία σε τρομακτική βομβιστική επίθεση

Νεκρός ηγέτης των Δρούζων στη Συρία σε τρομακτική βομβιστική επίθεση
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μια διπλή βομβιστική επίθεση με οχήματα παγιδευμένα με μεγάλη ποσότητα εκρηκτικών υλών, η οποία σημειώθηκε την Παρασκευή κοντά στην πρωτεύουσα της Συρίας, τη Δαμασκό, στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένου ηγέτη της μειονότητας των Δρούζων, γνωστοποίησε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

«Ο αριθμός των θυμάτων των επιθέσεων με αυτοκίνητα-βόμβες στην περιοχή της Σουέιντα αυξήθηκε σε 26 νεκρούς, περιλαμβανομένου ενός σεΐχη των Δρούζων. Περίπου 50 άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, ο διευθυντής της ΜΚΟ αυτής, η οποία εδρεύει στη Βρετανία και καταγράφει τις εξελίξεις στον συριακό πόλεμο.

balous

Ο σεΐχης Ουάχιντ Αλ Μπαλούς (Wahid Al Balous), στη φωτογραφία, ο οποίος έχασε τη ζωή του στην πρώτη επίθεση, ήταν γνωστός για την εχθρότητά του έναντι του καθεστώτος του Μπασάρ Αλ Άσαντ, αλλά και έναντι των τζιχαντιστών.

Η δεύτερη επίθεση σημειώθηκε κοντά στο νοσοκομείο όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες της πρώτης, στη συνοικία Νταρ αλ Τζάμπαλ.

Η Σουέιντα αποτελεί προπύργιο της μειονότητας των Δρούζων, που αποτελούσαν πριν από το ξέσπασμα του πολέμου περίπου το 3% του πληθυσμού της χώρας.

Στη Σουέιντα έχουν αποπειραθεί να εισβάλουν τόσο το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο βραχίονας της αλ Κάιντα στη Συρία, όσο και το Ισλαμικό Κράτος.

Ο σεΐχης Αλ Μπαλούς ήταν ανάμεσα στους ηγέτες μιας οργάνωσης των Δρούζων που αντιτασσόταν τόσο στον στρατό, όσο και στους τζιχαντιστές.

Χιλιάδες Δρούζοι έχουν αρνηθεί να καταταγούν στον στρατό κι έχουν πάρει τα όπλα για να αμυνθούν.

Ένας πρώτος απολογισμός που είχε δοθεί στη δημοσιότητα έκανε λόγο για 8 νεκρούς.

Η συριακή κρατική τηλεόραση, η οποία επίσης ανέφερε πως σημειώθηκαν οι δύο εκρήξεις, είχε μεταδώσει την πληροφορία πως οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και είχε επιρρίψει την ευθύνη για την επίθεση στους στασιαστές. Τα συριακά κρατικά ΜΜΕ δεν έκαναν καμιά αναφορά στον θάνατο του Δρούζου ηγέτη.

Οι Δρούζοι αποτελούν μια ιδιαίτερη θρησκευτική αραβόφωνη ομάδα που αριθμεί περίπου τα 2.000.000 πληθυσμό και κατοικεί στη Συρία, τον Λίβανο και στη Γαλιλαία (Ισραήλ). Στη Συρία συγκεκριμένα ζούσαν μέχρι πριν την έναρξη του πολέμου 700.000 Δρούζοι.

Ο λαός αυτός είναι αξιοσημείωτος αφενός λόγω της ιδιάζουσας θρησκείας του και της κοινωνικής του οργάνωσης και αφετέρου για την έντονη ανυποταξία του.

Η θρησκεία των Δρούζων είναι μονοθεϊστική. Αποτελεί ένα κράμα Ιουδαϊσμού, Χριστιανισμού, Ισλάμ και αρχαίας ελληνικής φυσιολατρείας.

Γλώσσα της θρησκείας τους είναι η αραβική. Τον δε Θεό τον αποκαλούν «Άκμπαρ» (= Μεγάλος) και τους εαυτούς τους, αποκαλούν Μουσαχιντίν (= μονοθεϊστές).

Θεωρούν ότι ο Άκμπαρ έχει ενσαρκωθεί 70 φορές, δηλαδή ανά μία φορά σε κάθε περίοδο ζωής του κόσμου, η τελευταία των οποίων ήταν τον 14ο αιώνα στην ακμή του Φατιμίδη Χαλίφη της Αιγύπτου Χακίμ-μπι-‘Αμρι-Ιλλόχ. (= ο Θεία κελεύσει Άρχων).

Πιστεύουν στον Ιησού Χριστό θεωρώντας την εμφάνισή του στη Γη μία από τις 70 προγενέστερες θεϊκές ενσαρκώσεις.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Επίθεση στη Μόσχα: Δύο 15χρονοι τιμήθηκαν από το σχολείο τους για τον ηρωισμό τους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr