Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο στρατός της Λιβύης μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Ντέρνα

Ο στρατός της Λιβύης μάχεται ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος κοντά στη Ντέρνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρές συγκρούσεις ξέσπασαν ανάμεσα σε τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος και μονάδες του στρατού της Λιβύης που υπακούουν στη διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της χώρας κοντά στην πόλη Ντέρνα της ανατολικής Λιβύης την Παρασκευή, με αποτέλεσμα τέσσερις στρατιωτικοί να χάσουν τη ζωή τους, ανέφεραν αξιωματικοί των ένοπλων δυνάμεων.

Άλλοι τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών στη Ντέρνα, ανατολικά της Βεγγάζης, κατά τις ίδιες πηγές.

Εξάλλου αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης επιτέθηκαν εναντίον ισλαμιστών στη Βεγγάζη, ανέφερε ο εκπρόσωπος της ΠΑ Νάσερ αλ Χάσι. Δεν ήταν διαθέσιμες πληροφορίες για απώλειες.

Οι μάχες σε πολλαπλά μέτωπα υπογραμμίζουν το χάος στη Λιβύη, όπου πολυάριθμες ένοπλες παρατάξεις έχουν ταχθεί υπέρ των δύο αντίπαλων κυβερνήσεων που αντιπαρατίθενται για την εξουσία.

Η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση μετακινήθηκε στην ανατολική Λιβύη αφότου η πρωτεύουσα, η Τρίπολη, καταλήφθηκε από μια συμμαχία ισλαμιστικών οργανώσεων υποστηριζόμενη από την Τουρκία και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους που εγκαθίδρυσε δική της Βουλή και κυβέρνηση.

Αμφότερες οι πλευρές διοικούν χαλαρές συμμαχίες οργανώσεων ατάκτων που είχαν πάρει μέρος στην ένοπλη εξέγερση εναντίον του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011 κι έχουν χωριστεί βάσει πολιτικών, τοπικών και εθνοτικών γραμμών.

Στο μεταξύ το Ισλαμικό Κράτος έχει αξιοποιήσει το χάος: έχει καταλάβει εδάφη, έχει εκτελέσει ξένους υπηκόους κι έχει εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ξένων πρεσβειών στην Τρίπολη.

Τα Ηνωμένα Έθνη διαμεσολαβούν τους τελευταίους μήνες σε έναν διάλογο για να πειστούν οι δύο αντίπαλες πλευρές να σχηματίσουν μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας, μια προσπάθεια η οποία μέχρι σήμερα έχει αποβεί άκαρπη, αφού η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση δεν επιθυμεί να συγκυβερνήσει με τους τουρκόφιλους ισλαμιστές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νεκρός ο φιλότουρκος νεο-οθωμανός στρατηγός της Δυτ. Λιβύης – Θεωρίες συνομωσίας για σαμποτάζ

Τουρκία: Συνετρίβη κοντά στην Άγκυρα το Falcon 50 που μετέφερε τον αρχηγό ΓΕΣ της Δυτ. Λιβύης

Χαλέπι: Οι Κούρδοι απέκρουσαν επίθεση τζιχαντιστών της Δαμασκού – Ο ρόλος της Τουρκίας

Συνελήφθη στη Συρία εξέχων Αμερικανός ισλαμιστής δημοσιογράφος

Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους – Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr