Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη 19χρονη στην Ισπανία που στρατολογούσε μαχητές για το Ισλαμικό Κράτος

Συνελήφθη 19χρονη στην Ισπανία που στρατολογούσε μαχητές για το Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

H ισπανική αστυνομία συνέλαβε μια γυναίκα για την οποία υπάρχουν υποψίες ότι στρατολογούσε μαχητές για λογαριασμό των τζιχαντιστών στην τελευταία μιας σειράς συλλήψεων φερόμενων στελεχών της τζιχαντιστικής οργάνωσης στην Ισπανία.

Η νεαρή γυναίκα «που φέρεται να έκανε κατήχηση, να στρατολογούσε και να προσέφερε υλικοτεχνική υποστήριξη στο Ντάες» συνελήφθη στο Φιγκέρες (Καταλονία, βορειοανατολικά), γνωστοποίησε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας σε ένα δελτίο Τύπου.

Η γυναίκα είχε επιδοθεί στο να «στέλνει μαχητές, να δίνει πληροφορίες σχετικά με επαφές με πρόσωπα και ασφαλή δρομολόγια αναφορικά με τα ταξίδια προς τις περιοχές που ελέγχει το Ντάες» ενώ παρείχε και συμβουλές σχετικά με τα μέτρα ασφαλείας που θα έπρεπε να τηρήσουν οι επίδοξοι μαχητές κατά τη διάρκεια αυτών των ταξιδιών.

Στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, η 19χρονη προωθούσε «την ιδεολογία και την τρομοκρατική δράση του Ντάες» και διατηρούσε σχέσεις με «πρόσωπα με λογαριασμούς όπου προβάλλονταν εξτρεμιστικές ιδέες» προκειμένου να αναπτύξει το δίκτυο στο Ισλαμικό Κράτος.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα

Εκτουρκισμός στη Χειμάρρα με την υπογραφή του Βαγγέλη Τάβου: ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ του ισλαμιστικού ιδρύματος «Maarif» στην ελληνική πόλη της Βόρειας Ηπείρου

Κοκαΐνη και Μπανάνες: Πώς διακινητές των Βαλκανίων χρησιμοποίησαν φορτία φρούτων για τη λαθραία διακίνηση ναρκωτικών

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr