Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος έβγαλε “προς πώληση” δύο ομήρους

Το Ισλαμικό Κράτος έβγαλε “προς πώληση” δύο ομήρους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η πρωθυπουργός της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, επιβεβαίωσε ότι ένας Νορβηγός υπήκοος έχει συλληφθεί από το Ισλαμικό Κράτος.

“Είναι ένα σοβαρό και σύνθετο θέμα. Ο σκοπός των προσπαθειών μας είναι να παρέχουμε ασφάλεια στους υπηκόους μας”, είπε η Σόλμπεργκ σύμφωνα με το νορβηγικό περιοδικό Dagbladet.

Την Τετάρτη, το περιοδικό προπαγάνδας του Ισλαμικού Κράτους Νταμπίγκ ανακοίνωσε ότι ζητούσε λύτρα για δύο ομήρους, έναν υπήκοο της Κίνας και έναν της Νορβηγίας.

Όπως βλέπετε και στην κεντρική φωτογραφία, το τζιχαντιστικό περιοδικό Νταμπίγκ τους έβγαλε φωτογραφίες “προς πώληση”, εξηγώντας ότι όποιος θέλει να πληρώσει τα λύτρα τους ας επικοινωνήσει με το Ισλαμικό Κράτος, το οποίο κατηγορεί τόσο τη νορβηγική όσο και την κινεζική κυβέρνηση ότι εγκατέλειψαν τους ομήρους.

Ο Νορβηγός ονομάζεται Όλε Γιόχαν Γκρίμσγκαρντ Όφσταντ, 48 ετών, από το Όσλο και ο Κινέζος ονομάζεται Φαν Σινχούι, σύμβουλος εταιρειών από το Πεκίνο.

Το περιοδικό εξέδωσε επίσης τις διευθύνσεις κατοικίας των δύο ομήρων και άλλες προσωπικές πληροφορίες, αλλά δεν αποκάλυψε πότε τους συνέλαβε.

Με τη σειρά του, ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας διέκοψε, το βράδυ της Τετάρτης, την επίσκεψή του στη Σερβία και επέστρεψε εσπευσμένα στο Όσλο, λόγω της ομηρίας του Νορβηγού υπηκόου από το Ισλαμικό Κράτος.

Ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς εξέφρασε τη λύπη του για την κρίση και τόνισε ότι ο Νορβηγός υπουργός Εξωτερικών, με εντολή της πρωθυπουργού της Νορβηγίας, Έρνα Σόλμπεργκ, μετά από σύντομη συζήτηση στη διάρκεια δείπνου εργασίας, στο οποίο συμμετείχε και ο υπουργός Εξωτερικών του Λουξεμβούργου, Ζαν Άσελμπορν, αναχώρησε από το Βελιγράδι.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Νορβηγίας και του Λουξεμβούργου επισκέφθηκαν τη Σερβία για να συζητήσουν με τη σερβική ηγεσία το θέμα της μεταναστευτικής κρίσης και σήμερα είχαν προγραμματίσει συνάντηση με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς και συνομιλία με πρόσφυγες που βρίσκονται στο πάρκο του σταθμού λεωφορείων στο Βελιγράδι και σε κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Κανίζα κωμόπολη στη Βοϊβοντίνα στα σύνορα με την Ουγγαρία.

Εκφράσαμε την πλήρη στήριξη και αλληλεγγύη μας στη νορβηγική κυβέρνηση και στην οικογένεια του απαχθέντος και ευχηθήκαμε να επιλυθεί το θέμα με τον καλύτερο τρόπο, δήλωσε ο κ. Ντάτσιτς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Το Ισλαμικό Κράτος παραμένει ικανό να εξαπολύσει εξελιγμένες επιθέσεις στη Συρία

Συνεχίζονται οι μάχες στη Λωρίδα της Γάζας παρά την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για «άμεση κατάπαυση του πυρός»

Επίθεση στη Μόσχα: Ποιο ρόλο παίζει το συγκρότημα Piknik;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr