ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για ISIL, ISIS, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής (ΗΠΑ), Ισλαμικό Κράτος, Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και το Λεβάντε, Ισλαμιστές, Μυστικές Υπηρεσίες Πληροφοριών, Τζιχαντιστές,


















































Ελληνικό υποβρύχιο ΔΕΝ μπλέχτηκε σε δίχτυα τράτας - Τι συνέβη
Τι είναι η «παγίδα του Θουκυδίδη» και γιατί έκανε ο Σι Τζινπίνγκ αναφορά σε αυτήν όταν συνάντησε τον Τραμπ
Πρώην βουλευτές και στελέχη της ΝΔ «αδειάζουν» Μητσοτάκη και προαναγγέλλουν νέο κόμμα: «Η παράταξη αξίζει να ξαναβρεί την ψυχή της»
Η Μπριζίτ χαστούκισε τον Μακρόν για «φλερτ» με Ιρανή ηθοποιό, αποκαλύπτει νέο βιβλίο
Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Δεκάδες αμερικανοί ειδικοί των υπηρεσιών πληροφοριών έχουν διαμαρτυρηθεί για εξωραϊσμό των εκθέσεών τους αναφορικά με τον πόλεμο εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος που διεξάγεται κυρίως από τις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast.
Οι New York Times είχαν αποκαλυψει τον Αύγουστο πως το Πεντάγωνο ερευνούσε την υπόθεση αυτή, καθώς τουλάχιστον ένας αναλυτής είχε κατηγορήσει ανώτερους αξιωματικούς ότι επανεπεξεργάζονται τα συμπεράσματα των υπηρεσιών πληροφοριών για την πρόοδο του συνασπισμού ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στις εκθέσεις που προορίζονται κυρίως για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Η δυσφορία είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο γενικευμένη, σύμφωνα με τον Daily Beast, που αναφέρει επικαλούμενος ανώνυμους αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ότι περισσότεροι από 50 αναλυτές της στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (Centcom) έχουν διαμαρτυρηθεί επισήμως επειδή διαπίστωσαν πως οι εκθέσεις τους αλλοιώθηκαν ώστε να καταστούν περισσότερο αισιόδοξες.
Ο αριθμός αυτών των διαμαρτυρόμενων αναλυτών δείχνει πως πρόκειται για ένα “συστημικό” πρόβλημα, υπογραμμίζει ο The Daily Beast σε άρθρο του που δημοσιοποιήθηκε την Τετάρτη, το βράδυ.
“Ο καρκίνος βρίσκεται στην καρδιά των υψηλών κλιμακίων της διοίκησης των υπηρεσιών πληροφοριών”, δηλώνει ζητώντας να μην κατονομασθεί ένας αξιωματούχος του Πενταγώνου, τον οποίο επικαλείται ο ιστότοπος.
Οι πληροφορίες αυτές ξαναφέρνουν στη μνήμη το φιάσκο με τις πληροφορίες για τα υποτιθέμενα όπλα μαζικής καταστροφής του Ιράκ. Η ισχυρή αμερικανική υπηρεσία πληροφοριών CIA είχε επικριθεί τότε για το φιάσκο αυτό.
Μια οδηγία από το γραφείο του διευθυντή των πληροφοριών (DNI), που συντονίζει τις 17 αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών, προβλέπει ότι οι αναλύσεις “δεν πρέπει να παραποιούνται” υπέρ οποιασδήποτε πολιτικής άποψης, προγράμματος ή ιδιαίτερου κοινού.























































