Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε αποθήκη πυρομαχικών στη Ντέρνα της Λιβύης

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε αποθήκη πυρομαχικών στη Ντέρνα της Λιβύης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Ισλαμικό Κράτος με φωτογραφίες που ανάρτησε στο Twitter φαίνεται να κατέλαβε μια αποθήκη πυρομαχικών στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης.

Η Ντέρνα είναι πόλη – λιμάνι στην ανατολική Λιβύη που καταλήφθηκε από το Ισλαμικό Κράτος τον Οκτώβριο του 2014.

Τον Ιούνιο του 2015, η τζιχαντιστική συμμαχία ντόπιων οργανώσεων που ονομάζεται “Το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν στη Ντέρνα” (Shura Council of Mujahideen in Derna), οι οποίοι επίσης θέλουν να επιβάλουν τον θεοκρατικό νόμο της Σαρία όπως και το Ισλαμικό Κράτος, κατάφερε να θέσει υπό τον έλεγχο της την πόλη.

Το Συμβούλιο της Σούρα των Μουτζαχεντίν στη Ντέρνα αποτελείται από τις οργανώσεις Ανσάρ Αλ Σαρία, Τζαΐς Αλ Ισλάμ και την Ταξιαρχία των Μαρτύρων του Αμπού Σαλίμ.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει παραιτηθεί από τη διεκδίκηση της πόλης, η οποία είναι σημαντικό λιμάνι, από το οποίο γίνονται και “χρυσές δουλειές” με το λαθρεμπόριο και δίνει μάχη για να την πάρει πίσω.

isis_derna2

isis_derna3

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Συμφωνίες του Αβραάμ στο νέο τοπίο: Πώς αλλάζει η Μέση Ανατολή μετά τη Γάζα

Η Χαμάς πανηγυρίζει: Η τρομοκρατική οργάνωση θριαμβολογεί για τον θάνατο του ηγέτη της αντι-Χαμάς πολιτοφυλακής, Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ

Φήμες για δολοφονία του οπλαρχηγού Γιασέρ Άμπου Σαμπάμπ στην Ανατολική Ράφα που πολεμά τη Χαμάς

Πόντιοι: Το Σωματείο Δράσης «Νίκος Καπετανίδης» τίμησε την Πόντια δημοσιογράφο Ουζάι Μπουλούτ

Ενδεχόμενη δολοφονία του Αλ-Σαράα στη Συρία θρέφει φόβους για αναζωπύρωση του ISIS

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr