Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μάχες με τζιχαντιστές στην πρωτεύουσα Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας (βίντεο + φωτο)

Μάχες με τζιχαντιστές στην πρωτεύουσα Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας (βίντεο + φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Αστυνομία της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι συνέλαβε δύο ένοπλους, ύποπτους ως τζιχαντιστές και μέλη στο Ισλαμικό Κράτος σύμφωνα με πληροφορίες, και καταζητεί ακόμα δύο που κατάφεραν και διέφυγαν μετά τις επιδρομές και ανταλλαγές πυροβολισμών που διεξήχθησαν το βράδυ της Τρίτης – ξημερώματα Τετάρτης στην πρωτεύουσα του βασιλείου Ριάντ.

Η Αστυνομία βρήκε και κατάσχεσε αυτόματα όπλα και μια ζώνη βομβιστή αυτοκτονίας, από αυτές που έχουν ειδικές θήκες για να μπαίνουν τα εκρηκτικά.

Ανταλλαγές πυροβολισμών συνέβησαν σε δύο διαφορετικές συνοικίες της πρωτεύουσας Ριάντ, το βράδυ της Τρίτης, καθώς οι αστυνομικοί διεξήγαγαν έρευνες για να συλλάβουν “αποκλίνουσες ομάδες”, όπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών του βασιλείου.

Ως “αποκλίνουσες” ομάδες η Σαουδική Αραβία αναφέρει τους τζιχαντιστές, ωστόσο το Υπουργείο δεν ονομάτισε κάποια συγκεκριμένη οργάνωση.

Οι επιδρομές ακολούθησαν μια σειρά επιθέσεων που έχει εξαπολύσει το Ισλαμικό Κράτος φέτος στη Σαουδική Αραβία που έχουν στοιχίσει τη ζωή σε δεκάδες ανθρώπους.

Στην πρώτη επιδρομή, δύο τζιχαντιστές άνοιξαν πυρ και έριξαν μια χειροβομβίδα προς τους άνδρες της Αστυνομίας που προσπαθούσαν να τους συλλάβουν, σε συγκρότημα κατοικιών στη Μόνσια του Ριάντ.

Τελικά συνελήφθησαν ο Άχμεντ Αλ Ζαχράνι (Ahmed al Zahrani), 21 ετών, και ο Μοχάμεντ Αλ Ζαχράνι (Mohammed al-Zahrani), 19 ετών.

saoudaraves Τα δύο αδέλφια Σαουδάραβες που συνελήφθησαν από την Αστυνομία μετά τη μάχη που έδωσαν σε συγκρότημα κατοικιών στη Μόνσια του Ριάντ.

Στη δεύτερη επιδρομή, σε ένα σαουδαραβικό καφενείο στην περιοχή Ντάρμα του Ριάντ, οι ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν με ένα όχημα μόλις αντιλήφθηκαν την Αστυνομία.

“Στη συνέχεια άνοιξαν πυρ με βαριά πυρά εναντίον των Αστυνομικών”, οι οποίοι ανταπέδωσαν και προκάλεσαν ζημιά στο όχημα των υπόπτων, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Τότε οι ύποπτοι ως τζιχαντιστές, σταμάτησαν με την απειλή των όπλων τους το διερχόμενο όχημα ενός πολίτη και διέφυγαν με αυτό.

Το όχημα των τζιχαντιστών ήταν ένα φορτηγάκι. Μέσα σε αυτό η Αστυνομία βρήκε μια ζώνη βομβιστή αυτοκτονίας.

oxima_saudi Το όχημα που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν οι τζιχαντιστές όταν το ακινητοποίησαν οι σφαίρες των αστυνομικών.

Το ανθρωποκυνηγητό συνεχίστηκε και το τηλεοπτικό κανάλι Al-Ekhbaria έδειξε πλάνα με την Αστυνομία να έχει στήσει μπλόκα σε αυτοκινητόδρομο και να ελέγχει διερχόμενα αυτοκίνητα.

Οι έρευνες της Αστυνομίας τόσο στο συγκρότημα κατοικιών που συνέβη η πρώτη επιδρομή όσο και στο καφενείο, αποκάλυψαν ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών, πολλά αυτόματα όπλα και πιστόλια, πυρομαχικά, περισσότερα από 400.000 ριάλια (περίπου 106.000 δολάρια) σε μετρητά και χάρτες με σημειωμένες περιοχές ως υποψήφιους στόχους.

saudiki_aravia_opla Οι ύποπτοι ως τζιχαντιστές μέλη στο Ισλαμικό Κράτος είχαν στην κατοχή τους, μεταξύ άλλων, πολλά πιστόλια και πυρομαχικά. Η φωτογραφία με τα ευρήματα δόθηκε στη δημοσιότητα από το Υπουργείο Εσωτερικών του Βασιλείου.

Η Σαουδική Αραβία βρίσκεται σε υψηλό συναγερμό διότι την επόμενη εβδομάδα περιμένει τουλάχιστον δύο εκατομμύρια μουσουλμάνους προσκυνητές από όλο τον κόσμο να εισέλθουν στη δυτική επικράτειά της για το ετήσιο προσκύνημα στη Μέκκα.

Δείτε ερασιτεχνικά βίντεο από τη μάχη της Αστυνομίας με τους τζιχαντιστές:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Σαουδική Αραβία: Υπερασπίστρια των δικαιωμάτων των γυναικών καταδικάστηκε σε 11 χρόνια κάθειρξης

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Στη Μέση Ανατολή ο Μπλίνκεν – Πρώτος σταθμός η Σαουδική Αραβία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr