Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνελήφθη 22χρονος επίδοξος τζιχαντιστής στις ΗΠΑ

Συνελήφθη 22χρονος επίδοξος τζιχαντιστής στις ΗΠΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ένας 22χρονος άνδρας που ζούσε στη Νέα Υόρκη συνελήφθη καθώς σκόπευε να ταξιδέψει στη Μέση Ανατολή για να γίνει μαχητής στο Ισλαμικό Κράτος.

Σύμφωνα με αμερικανικά δημοσιεύματα ο 22χρονος Αλί Σαλέχ επιχείρησε αρκετές φορές τους προηγούμενες μήνες να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, αλλά και προσπάθησε να «παρέχει υλική υποστήριξη σε τρομοκρατική οργάνωση».

Ο άνδρας που συνελήφθη στην κατοικία του και πρόκειται να εμφανιστεί ενώπιον δικαστηρίου, τον Αύγουστο του 2014 έκλεισε εισιτήριο με προορισμό την Τουρκία και λίγες ημέρες αργότερα έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: «Είμαι έτοιμος να πεθάνω για το χαλιφάτο. Η φυλακή δεν είναι τίποτα».

Παρότι δεν έκανε τελικά το ταξίδι, συνέχισε να προσπαθεί και τον περασμένο Ιούλιο έκλεισε ένα ακόμα εισιτήριο για Κάιρο.

Την ίδια ημέρα της αγοράς ο Σαλέχ χρησιμοποίησε πάλι το Twitter του για να επικοινωνήσει με ένα μέλος στο Ισλαμικό Κράτος με έδρα τη Λιβύη.

Παρ’όλα αυτά όταν έφτασε στο αεροδρόμιο JFK δεν του επετράπη η είσοδος. Δύο ημέρες μετά προσπάθησε και πάλι να ταξιδέψει αλλά απαγορεύθηκε η επιβίβασή του στο αεροσκάφος.

Αποφάσισε, λοιπόν, να ταξιδέψει μέχρι το Τορόντο με τρένο ώστε να μπορέσει να ταξιδέψει αεροπορικώς από εκεί για την Συρία.

Ο 22χρονος συνελήφθη τελικά με την κατηγορία ότι επιχείρησε να ταξιδέψει για να ενταχθεί στο Ισλαμικό Κράτος, ενώ ο αστυνομικές αρχές δεν εκτιμούν ότι σχεδίαζε τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Οι Ισραηλινοί πρώτα θα εκκενώσουν τη Ράφα από τους αμάχους και μετά θα εξολοθρεύσουν τους τζιχαντιστές της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr