Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συμμετοχή των συριακών δυνάμεων στην μάχη κατά των τζιχαντιστών θέλει η Ρωσία

Συμμετοχή των συριακών δυνάμεων στην μάχη κατά των τζιχαντιστών θέλει η Ρωσία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο διεθνής συνασπισμός ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος του οποίου ηγούνται οι ΗΠΑ οικοδομήθηκε σε λαθεμένες αρχές, οι οποίες αντίκεινται στο διεθνές δίκαιο, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

«Θεωρούμε ότι η συμμαχία, δυστυχώς, έχει χτιστεί σε λάθος βάσεις. Σίγουρα συμμεριζόμαστε τις αρχές της για μάχη ενάντια στην τρομοκρατία, αλλά δεν μπορείς να πολεμήσεις το κακό με παράνομους πολέμους», δήλωσε ο Λαβρόφ σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Ρώσος ΥΠΕΞ πρόσθεσε πως οι μέθοδοι της συμμαχίας παραβιάζουν το διεθνές δίκαιο, καθώς ήταν απαραίτητη η διαπραγμάτευση με όλες τις κυβερνήσεις των χωρών όπου υπάρχει τρομοκρατική απειλή που χρειάζεται να εξουδετερωθεί.

Νωρίτερα την Πέμπτη, ο Λαβρόφ είχε συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογο του Φεριντούν Σινιρλίογλου στην νοτιοδυτική ρωσική πόλη Σότσι, με τον Ρώσο ΥΠΕΞ να δηλώνει ότι η Μόσχα και η Άγκυρα ενδιαφέρονται να ενθαρρύνουν έναν πολιτικό διάλογο στη Συρία υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

«Σε σχέση με την συριακή επίλυση, έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον να προάγουμε την έναρξη ενός σημαντικού, συγκεκριμένου, προσανατολισμένου στα αποτελέσματα πολιτικής διαδικασίας, υπό από την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών», δήλωσε ο Λαβρόφ στους δημοσιογράφους μετά την συνάντηση του με τον Σινιρλίογλου.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών τόνισε πως η μάχη ενάντια στη διεθνή τρομοκρατία, η επίλυση της σύγκρουσης στην Συρία βρίσκονται ανάμεσα στα πιο σημαντικά θέματα στις σχέσεις Μόσχας – Άγκυρας.

«Πράγματι, περιφερειακά και διεθνή θέματα, η μάχη ενάντια στην διεθνή τρομοκρατία και η κατάσταση στη Συρία – αυτά είναι τα θέματα που είναι πρωταρχικής σημασίας στην ατζέντα μας. Και ακόμη και αν υπάρχουν διαφορετικές απόψεις, οι στόχοι μας είναι κοινοί», δήλωσε ο Σινιρλίογλου κατά τη διάρκεια της συνάντησης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Νέα κρίση στις Αμερικανοτουρκικές σχέσεις; – Ο Ερντογάν ανέβαλε τη συνάντηση του με τον Μπάιντεν

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν βοήθησε αρκετά την Ουκρανία – Θα το κάνουμε για να κερδίσει τον πόλεμο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr