Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΗΠΑ και Ρωσία σε καλό δρόμο για συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος

ΗΠΑ και Ρωσία σε καλό δρόμο για συμμαχία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θεωρεί ότι οι στρατιωτικές συνομιλίες με τη Ρωσία για το θέμα της Συρίας είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα και ελπίζει ότι θα γίνουν πολύ σύντομα, δήλωσε σήμερα από το Λονδίνο ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι.

“Ο πρόεδρος πιστεύει ότι η συζήτηση μεταξύ στρατιωτικών είναι ένα σημαντικό επόμενο βήμα και ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει πολύ σύντομα και θα βοηθήσει να καθοριστούν ορισμένες από τις επιλογές που έχουμε στη διάθεσή μας όσον αφορά τα επόμενα βήματά μας στη Συρία” είπε ο Κέρι προσερχόμενος στις συνομιλίες που θα έχει με τον ομόλογό του των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, τον Αμπντάλα μπιν Ζάγιεντ, στη βρετανική πρωτεύουσα.

“Ο στόχος μας παραμένει η καταστροφή του ISIL (σ.σ. της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος) και επίσης μια πολιτική διευθέτηση με σεβασμό προς τη Συρία, η οποία πιστεύουμε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί με τη μακροπρόθεσμη παρουσία του Άσαντ”, του Σύρου προέδρου, είπε στους δημοσιογράφους ο Κέρι. “Αναζητούμε τρόπους για να βρούμε κοινό έδαφος”, κατέληξε.

Από τη Μόσχα, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών απάντησε αμέσως ότι η χώρα της είναι έτοιμη να προχωρήσει σε συνομιλίες με τις ΗΠΑ για το θέμα της Συρίας.

“Ουδέποτε αρνηθήκαμε τον διάλογο με τις ΗΠΑ”, τόνισε η Μαρία Ζαχάροβα. “Είμαστε ανοιχτοί για όλα τα θέματα κοινού ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης και της Συρίας”, υπογράμμισε.

Ο Κέρι θα συναντηθεί αύριο Σάββατο με τον υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ και κατόπιν θα αναχωρήσει για το Βερολίνο όπου θα έχει συνομιλίες για την κατάσταση στη Συρία και το προσφυγικό ζήτημα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: «Ουκρανοί εθνικιστές» οι δράστες του μακελειού με τους 140 νεκρούς στη Μόσχα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Μακελειό στη Μόσχα: «Η Ρωσία ήξερε εδώ και ένα μήνα για επικείμενη τρομοκρατική επίθεση», λέει το Κίεβο

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr