Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σκοτώθηκε ηγέτης της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία

Σκοτώθηκε ηγέτης της Αλ Κάιντα στη βορειοδυτική Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ηγέτης της Αλ Κάιντα στη Συρία και πρώην δεξί χέρι του Οσάμα Μπιν Λάντεν σκοτώθηκε σε μάχη με κυβερνητικές δυνάμεις στην επαρχία Ιντλίμπ (βορειοδυτική Συρία).

Ο Αμπού Χάσαν Αλ Τούνσι, ένας σημαντικός ηγέτης του Μετώπου Αλ Νούσρα (του βραχίονα της Αλ Κάιντα στη Συρία) σκοτώθηκε την Παρασκευή σε μάχες ανάμεσα στον Στρατό της Κατάκτησης (Τζαΐς Αλ Φάτεχ), συμμαχία με κορμό την Αλ Νούσρα και τον FSA, στην οποία συμμετέχουν διάφορες τζιχαντιστικές συμμορίες και “μετριοπαθείς” ισλαμιστές, και πολιτοφύλακες που πρόσκεινται στην κυβέρνηση γύρω από τις σιιτικές πόλεις Φούαχ (ή Φούα) και Κεφράγια στην επαρχία Ιντλίμπ.

Το ηγετικό στέλεχος της Αλ Κάιντα, πάνω από 60 ετών, που είχε φθάσει στη Συρία το 2012, υπήρξε ένας από τους βοηθούς του Οσάμα Μπιν Λάντεν κι είχε πολεμήσει στις τάξεις της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και στο Ιράκ.

Ο Μπιν Λάντεν, ιδρυτής και πρώην αρχηγός της Αλ Κάιντα, σκοτώθηκε το 2011 σε επιδρομή των αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στο Αμποταμπάντ, στο βόρειο Πακιστάν. Στην ηγεσία της οργάνωσης τον διαδέχθηκε ο Αιγύπτιος Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι.

Η συμμαχία στην οποία συμμετέχουν το Μέτωπο Αλ Νούσρα, ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός (FSA) και άλλες οργανώσεις τζιχαντιστών, που αυτοαποκαλείται Στρατός της Κατάκτησης και υποστηρίζεται από την Τουρκία, εντείνει τις επιθέσεις της εναντίον των δυνάμεων της κυβέρνησης στην επαρχία Ιντλίμπ, όπου πλέον η Δαμασκός δεν ελέγχει παρά τις σιιτικές πόλεις Φούαχ και Κεφράγια, που προασπίζονται παραστρατιωτικοί και μαχητές της σιιτικής οργάνωσης Χεζμπολάχ του Λιβάνου.

Η εν λόγω συμμαχία των τζιχαντιστών κατέλαβε στις αρχές Σεπτεμβρίου την τελευταία βάση που απέμενε υπό τον έλεγχο του στρατού στην επαρχία Ιντλίμπ, το αεροδρόμιο του Αμπού Ντούχουρ, όπου στις αρχές της εβδομάδες μέλη της εκτέλεσαν τουλάχιστον 56 στρατιώτες της κυβέρνησης.

tunsi_nekros Ο Αμπού Χάσαν Αλ Τούνσι νεκρός, όπως αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης…

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr