Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Σαουδάραβες βομβάρδισαν χιλιάδες κότες στην Υεμένη (φωτο)

Οι Σαουδάραβες βομβάρδισαν χιλιάδες κότες στην Υεμένη (φωτο)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τα μαχητικά αεροσκάφη της Σαουδικής Αραβίας βομβάρδισαν ορνιθοτροφεία στην Υεμένη σκοτώνοντας χιλιάδες κότες.

Αυτό μπορεί να είναι δύο πράγματα. α) Ή καθαρή αραβική βλακεία, ο Αδαμάντιος Κοραής σε αξιολογική του κρίση αποκαλεί τους Άραβες “πανηλίθιους” ή… β) έγκλημα πολέμου.

Και θα εξηγήσουμε τι εννοούμε όταν λέμε έγκλημα πολέμου. Όχι γιατί σκότωσαν χιλιάδες κότες, αλλά γιατί οι κότες αυτές προορίζονταν για τροφή των ανθρώπων της Υεμένης.

Και όποιος σε καιρό πολέμου καταστρέφει τα τρόφιμα, δεν τον λες και ήρωα. Πάντως, πρέπει να επισημανθεί για μια ακόμη φορά, οι Σαουδάραβες στην Υεμένη μάχονται εναντίον των σιιτών ανταρτών Χούτι, τους οποίους πολεμάνε την ίδια ώρα και οι τζιχαντιστές της Αλ Κάιντα και του Ισλαμικού Κράτους.

Εάν υπάρχει μια ένοπλη δύναμη ικανή να σταματήσει τους τζιχαντιστές την Υεμένη, αυτοί είναι οι Χούτι, αλλά βομβαρδίζονται και πολεμιούνται από τη Σαουδική Αραβία γιατί θεωρούνται σύμμαχοι του Ιράν και επειδή, σύμφωνα με τη Σαουδική Αραβία, θέλουν να εντάξουν την Υεμένη στη σφαίρα επιρροής του Ιράν.

Την ίδια ώρα όμως, λίγο παραπάνω στον χάρτη, το Ιράν συμμετέχει στις πολεμικές επιχειρήσεις ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος υποστηρίζοντας τις σιιτικές ιρακινές πολιτοφυλακές με την ανοχή των ΗΠΑ. Μάλιστα οι ΗΠΑ δεν λένε κουβέντα για τη διείσδυση του Ιράν στο Ιράκ, διότι τόσο οι Αμερικανοί όσο και οι Ιρανοί είναι σύμμαχοι της ίδιας ιρακινής κυβέρνησης στη Βαγδάτη.

Είναι ένας πόλεμος “μπερδεμένος” γιατί “εμπλέκονται” τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων με τα συμφέροντα των περιφερειακών δυνάμεων και όλο αυτό δίνει μια εικόνα -που δεν απέχει και πολύ από την πραγματικότητα- χάους.

Υ.Γ. Να σημειώσουμε εδώ ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η Σαουδική Αραβία βομβαρδίζει τρόφιμα. Στο παρελθόν έχει χτυπήσει πολλές φορές νταλίκες στην Υεμένη που μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια.

kotes1

kotes2

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

Η «Ύδρα» κατέρριψε ντρόουν στον Κόλπο του Άντεν

Ισραήλ: Έπληξε 40 στόχους της Χεζμπολάχ στο Λίβανο με αεροσκάφη και πυροβολικό

Την ίδια ημέρα που το Ιράν επιτέθηκε στο Ισραήλ στο εσωτερικό του προχώρησε σε μαζικές συλλήψεις γυναικών

Πρόεδρος Ισραήλ: Η «αυτοκρατορία του κακού» με επικεφαλής το Ιράν είναι η απειλή

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr