Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τα τανκς της Συρίας πλησιάζουν την Παλμύρα – Εκατοντάδες νεκροί τζιχαντιστές

Τα τανκς της Συρίας πλησιάζουν την Παλμύρα – Εκατοντάδες νεκροί τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σφοδρές αεροπορικές επιδρομές εξαπέλυσε η κυβέρνηση της Συρίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην Παλμύρα, προκαλώντας μεγάλες απώλειες μεταξύ των τζιχαντιστών.

Πολεμικά ελικόπτερα της Συρίας και μαχητικά αεροπλάνα χτύπησαν αλύπητα θέσεις των τζιχαντιστών και μέσα στην πόλη, η οποία βρίσκεται 215 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας Δαμασκού.

Παράλληλα, η πολεμική αεροπορία της Συρίας βομβάρδισε θέσεις τζιχαντιστών στις κατεχόμενες από το Ισλαμικό Κράτος πόλεις Αλ Σεκνέχ, ανατολικά της Χομς, και στη νοτιοανατολική πόλη Αλ Καρυαταΰν.

Το Ισλαμικό Κράτος κατέλαβε την Παλμύρα, διάσημη παγκοσμίως για τις αρχαιότητές της, στις 21 Μαΐου και από τότε έχει καταστρέψει πολλά αρχαία μνημεία, όπως τον διάσημο ναό του Βαάλ Δία.

Οι περισσότεροι κάτοικοι της Παλμύρας εγκατέλειψαν την πόλη πριν πέσει στο Ισλαμικό Κράτος και από τότε οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας προσπαθούν να την ανακαταλάβουν.

Πρόσφατα ο στρατός της Συρίας παρέλαβε πολεμικό υλικό από τη Μόσχα, το οποίο του έδωσε τη δυνατότητα να αντεπιτεθεί στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και στην Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα.

Σύμφωνα με το Almasdar News, εκτός από τις αεροπορικές επιδρομές, δυνάμεις του στρατού ξηράς της Συρίας πλησιάζουν προς την Παλμύρα.

Η 67η ταξιαρχία του Συριακού Αραβικού Στρατού ενισχυμένη με την 18η μεραρχία τεθωρακισμένων, συμπολεμώντας με τη συριακή Εθνοφυλακή – Εθνικές Δυνάμεις Άμυνας (National Defense Forces – NDF) και τη σιιτική Χεζμπολάχ του Λιβάνου πλησιάζουν την Παλμύρα από τα δυτικά, όσο η πολεμική αεροπορία της Συρίας χτυπά τις θέσεις των τζιχαντιστών.

Μεταξύ Παρασκευής και Δευτέρας, 50 τζιχαντιστές και 21 άμαχοι έχασαν τη ζωή τους σε βομβαρδισμούς του συριακού στρατού, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μια ΜΚΟ που εδρεύει στο Λονδίνο. Ωστόσο, όπως διαβάζουμε στο Twitter, οι απώλειες μεταξύ αμάχων είναι καθαρή προπαγάνδα.

Όπως πάλι μεταδίδουν ανεξάρτητες ειδησεογραφικές πηγές στο Twitter, οι απώλειες των τζιχαντιστών από τους βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 200 άνδρες.

Τζιχαντιστές, οι ίδιοι που ανατίναξαν τους αρχαίους ναούς της Παλμύρας, καταγγέλλουν ότι πολεμικά αεροσκάφη της Συρίας βομβάρδισαν το κάστρο – ακρόπολη που δεσπόζει πάνω από την αρχαία πόλη.

Η Παλμύρα κατοικείται και σήμερα, είναι μια σύγχρονη πόλη, που δίπλα της βρίσκεται ο αρχαιολογικός χώρος της Παλμύρας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

200 οικογένειες μελών του Ισλαμικού Κράτους επέστρεψαν από τη Συρία στο Ιράκ

Μπλίνκεν σε Χαμάς: «Όχι άλλες δικαιολογίες» – Αποδεχθείτε την πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Μπλίνκεν: Η Χαμάς εξετάζει μια εξαιρετικά γενναιόδωρη πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα

Πρώην σύζυγος οπλαρχηγού του ISIS κατηγορείται για βιασμούς σκλάβας Γιαζίντι

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr