Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Πεσμεργκά εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ

Οι Πεσμεργκά εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στο Κιρκούκ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κούρδοι Πεσμεργκά του βόρειου Ιράκ εξαπέλυσαν μεγάλη επίθεση ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή του πλούσιου σε πετρέλαια Κιρκούκ.

Η επίθεση ξεκίνησε νωρίς το πρωί για την κατάληψη των υψωμάτων Αλ Γκούρα δυτικά του Κιρκούκ, στην κατεύθυνση του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους Χαουίτζα, δήλωσαν κουρδικές στρατιωτικές πηγές.

peshmerga1

Οι Κούρδοι πήραν τον πλήρη έλεγχο του Κιρκούκ το περασμένο καλοκαίρι, όταν οι Ιρακινοί στρατιώτες τράπηκαν σε άτακτο φυγή εγκαταλείποντας τις βάσεις τους μέσα και γύρω από την πόλη καθώς το Ισλαμικό Κράτος καταλάμβανε δίχως ουσιαστικά καμία αντίσταση περίπου το ένα τρίτο του Ιράκ.

Οι Πεσμεργκά έχουν διευρύνει μια ουδέτερη ζώνη γύρω από την πόλη με σειρά επιθέσεων, εκκαθαρίζοντας περισσότερα από 530 τετραγωνικά χιλιόμετρα, τους τελευταίους έξι μήνες, σύμφωνα με το συμβούλιο ασφαλείας της περιοχής.

peshmerga2

Εκτός από τα εδαφικά κέρδη γύρω από το Κιρκούκ, το μέτωπο ανάμεσα στους Πεσμεργκά και στο Ισλαμικό Κράτος δεν έχει μετακινηθεί σχεδόν καθόλου εδώ και μήνες.

Το Ισλαμικό Κράτος δεν μπόρεσε να αποσπάσει έδαφος από τους Πεσμεργκά αφότου ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός άρχισε να βομβαρδίζει τους τζιχαντιστές.

peshmerga3

Οι Κούρδοι ελέγχουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος της περιοχής που διεκδικούν ως δική τους και δεν έχουν κίνητρο για να προχωρήσουν περισσότερο στις κυρίως αραβικές πόλεις και χωριά, εκτός από τα σημεία εκείνα που αποτελούν ευθεία απειλή στην περιοχή τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Le Figaro: Οι φασίστες Τούρκοι Γκρίζοι Λύκοι στη Γαλλία απειλούν βουλευτή, Αρμένιους, Έλληνες και Κούρδους

Το Ισραήλ λέει πως έχει επάρκεια όπλων και ανακοίνωσε πως σκότωσε 50 τζιχαντιστές στη Ράφα

Εφρίν/Αφρίν: Τούρκοι και τζιχαντιστές ύψωσαν μνημείο τουρκικής κατοχής εκεί όπου στεκόταν ο αδριάντας του Κάουα του Σιδερά

Γάζα: Αποχωρεί χωρίς συμφωνία η Χαμάς από το Κάιρο – Αδιέξοδο στις συνομιλίες με το Ισραήλ

Οι Αμερικανοί δεν έστειλαν 1.800 βόμβες στο Ισραήλ για να μην «πέσουν» στη Ράφα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr