Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυμα Ομπάμα για την 55η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου

Μήνυμα Ομπάμα για την 55η επέτειο της ανεξαρτησίας της Κύπρου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι ΗΠΑ είναι βαθύτατα δεσμευμένες σε ό,τι αφορά τη στήριξη της διαδικασίας λύσης, αναφέρει σε συγχαρητήριο τηλεγράφημά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, με την ευκαιρία της επετείου της Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, την 1η Οκτωβρίου.

Στο τηλεγράφημά του, ο κ. Ομπάμα, εκ μέρους του λαού των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζει τις θερμότατες ευχές στον Πρόεδρο και τον λαό της Κυπριακής Δημοκρατίας για την 55η επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας σας.

«Εκτιμούμε», αναφέρει, «τη μακρόχρονη συνεργασία μας με την Κυπριακή Δημοκρατία. Είμαι ικανοποιημένος για το γεγονός ότι τον τελευταίο χρόνο ενισχύσαμε τους δεσμούς μας, εργαστήκαμε για να προωθήσουμε την ειρήνη και τον αντι-εξτρεμισμό στην περιοχή και να δημιουργήσουμε ευκαιρίες για αυξημένες διμερείς εμπορικές και επενδυτικές σχέσεις».

Ο Μπάρακ Ομπάμα συγχαίρει τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για την «αξιοσημείωτη πρόοδο που γίνεται προς την κατεύθυνση μιας διευθέτησης για επανένωση της νήσου ως μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία».

«Αυτή», αναφέρει, «είναι μια ιστορική ευκαιρία για να εδραιωθεί ένα καλύτερο μέλλον για όλους τους Κύπριους. Οι ΗΠΑ είναι βαθύτατα δεσμευμένες σε ό,τι αφορά τη στήριξη της διαδικασίας λύσης και σας ενθαρρύνουμε να συνεχίσετε τις προσπάθειες για επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

DW: Πώς η Κίνα κρατάει «ζωντανή» τη ρωσική οικονομία

Ποιές χώρες σταμάτησαν να εξοπλίζουν το Ισραήλ και ποιές συνεχίζουν

Προκαλεί ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους: Η Κύπρος είναι τουρκικό νησί

Καταγγελίες για σεξουαλικά εγκλήματα κατά του μάγου Κόπερφιλντ – Τις νάρκωνε πριν επιτεθεί

Απαγορεύτηκε η εισαγωγή ρωσικού ουρανίου στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr