ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κέρι: Όσο παραμένει ο Άσαντ, το Ισλαμικό Κράτος δεν πρόκειται να ηττηθεί

Κέρι: Όσο παραμένει ο Άσαντ, το Ισλαμικό Κράτος δεν πρόκειται να ηττηθεί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος δεν μπορεί να νικηθεί στη Συρία όσο παραμένει στην εξουσία ο πρόεδρος Μπασάρ αλ Άσαντ, έκρινε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Τζον Κέρι μιλώντας ενώπιον των ομολόγων του των κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

Κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίασης του ΣΑ του ΟΗΕ στην οποία προέδρευε ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ είπε επίσης ότι η Ουάσινγκτον είναι διατεθειμένη να αντιμετωπίσει θετικά τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα στη Συρία εάν όμως στοχοθετήσουν πραγματικά το Ισλαμικό Κράτος στην εμπόλεμη χώρα.

Ακόμη ο Κέρι ξεκαθάρισε ότι οι βομβαρδισμοί της διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ η οποία εξαπολύει πλήγματα εναντίον των τζιχαντιστών στην επικράτεια της Συρίας και του Ιράκ θα συνεχισθούν, ενώ τόνισε πως η αμερικανική κυβέρνηση έχει «σοβαρές ανησυχίες» για το γεγονός πως η ρωσική Πολεμική Αεροπορία πλήττει στόχους σε περιοχές όπου δεν έχει παρουσία το Ισλαμικό Κράτος.

Ο Κέρι είχε συνομιλήσει νωρίτερα τηλεφωνικά με τον Λαβρόφ και ένας Αμερικανός κυβερνητικός αξιωματούχος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως του επισήμανε ότι οι ρωσικές κινήσεις στη Συρία είναι επικίνδυνες.

Ο αξιωματούχος αυτός, ο οποίος μίλησε υπό τον όρο να παραμείνει ανώνυμος, ανέφερε επίσης ότι δεν έχουν υπάρξει συνομιλίες ανάμεσα στις ΗΠΑ και τη Ρωσία ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να υπάρξει επεισόδιο ανάμεσα στα ρωσικά αεροσκάφη και αυτά της συμμαχίας υπό αμερικανική ηγεσία.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νέο ισραηλινό χτύπημα στη Συρία – «Απάντηση» και στον Τομ Μπάρακ

ΥΠΕΞ Ισραήλ: «Δεν θα δεχτούμε τη δημιουργία τουρκικών βάσεων στη Συρία»

Συρία: Συγγενείς του τζιχαντιστή «προέδρου» Γκολάνι κατηγορούνται για παρενόχληση χριστιανών γυναικών

Τα σχέδια ανάπτυξης τουρκικών αντιαεροπορικών συστημάτων πίσω από την ισραηλινή επίθεση στη Συρία

JERUSALEM POST: Το Ισραήλ οφείλει να αναχαιτίσει την τουρκική στρατιωτική επέκταση προτού η Άγκυρα φτάσει στα σύνορα του

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr