Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Κούρδοι της Συρίας ζήτησαν τη βοήθεια της Μόσχας ενάντια στους τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι της Συρίας ζήτησαν τη βοήθεια της Μόσχας ενάντια στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Ρωσία μπορεί να βοηθήσει τους Κούρδους της Συρίας να πολεμήσουν το Ισλαμικό Κράτος και άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις, συμπεριλαμβανομένου και του Μετώπου Αλ Νούσρα, την Αλ Κάιντα δηλαδή, δήλωσε ο γενικός διοικητής του αντάρτικου κουρδικού στρατού YPG στη Συρία, Σιπάν Χέμο (Sipan Hemo), στο Sputnik.

Η παραπάνω δήλωση έρχεται στον απόηχο των ρωσικών αεροπορικών επιδρομών που εξαπολύθηκαν την Τετάρτη ενάντια σε θέσεις τζιχαντιστών της Αλ Κάιντα – Αλ Νούσρα και των συμμάχων της, του Ελεύθερου Συριακού Στρατού FSA, μετά από αίτημα της κυβέρνησης της Δαμασκού.

Να σημειωθεί εδώ ότι η Ρωσία επιμένει ότι βομβάρδισε το Ισλαμικό Κράτος και όχι την Αλ Κάιντα ή τον FSA. Βεβαίως αυτό μπορεί και να μην είναι “σκόπιμο” από την πλευρά της Μόσχας. Μια εξήγηση λέει ότι επειδή η Ρωσία είναι “νέα” στον πόλεμο τους βλέπει όλους ως Ισλαμικό Κράτος.

“Θέλουμε η Ρωσία να μας παράσχει αεροπορική υποστήριξη, όπως και όπλα να πολεμήσουμε ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος”, δήλωσε ο Χέμο στο Sputnik.

“Μπορούμε να οργανώσουμε μια αποτελεσματική συνεργασία με τη Ρωσία πάνω σε αυτό το θέμα. Η Ρωσία δεν πρέπει να αναμετρηθεί μόνο με το Ισλαμικό Κράτος, αλλά και με το Μέτωπο Αλ Νούσρα, αφού δεν υπάρχει κάποια σημαντική διαφορά μεταξύ αυτών των δύο ομάδων. Και οι δύο είναι βραχίονες της Αλ Κάιντα και αμφότερες πρέπει να εξοντωθούν”.

Η στάση αυτή των Κούρδων είναι μείζονος σημασίας, αφού μέχρι να εκδηλωθούν οι ρωσικές αεροπορικές επιδρομές στη Συρία λογαριάζονταν ως οι μοναδικοί αποτελεσματικοί σύμμαχοι των ΗΠΑ στην περιοχή.

Η ημερήσια εφημερίδα Al Akhbar, που είναι φιλικά προσκείμενη στη σιιτική ένοπλη οργάνωση Χεζμπολάχ του Λιβάνου, έγραφε στο φύλλο τής Τρίτης 22 Σεπτεμβρίου ότι οι κουρδικές δυνάμεις στη Συρία, ο αντάρτικος στρατός YPG/YPJ, θα συμμετάσχει σε μια νέα αντιτρομοκρατική συμμαχία που θα έχει στόχο το Ισλαμικό Κράτος υπό την ηγεσία της Μόσχας.

Για να είμαστε ειλικρινείς τότε, ως TRIBUNE, είχαμε κρίνει αυτό τον ισχυρισμό “τραβηγμένο”, εξαιτίας της συμμαχίας των Κούρδων με τις ΗΠΑ.

Ωστόσο, από ό,τι φαίνεται, οι “δεσμεύσεις” και οι “αγκυλώσεις” των ΗΠΑ με Τουρκία και Σαουδική Αραβία (που υποστηρίζουν τις τζιχαντιστικές οργανώσεις στη Συρία) έχουν περιπλέξει τις πολεμικές επιχειρήσεις στη Συρία, ώστε να μην μπορεί να δοθεί μια καθαρή λύση από την πλευρά της Δύσης στο τζιχαντιστικό ζήτημα.

Οι Κούρδοι της Συρίας που λαμβάνουν “μετρημένη” βοήθεια από τις ΗΠΑ εξαιτίας της Τουρκίας, που τους θεωρεί απειλή για την εδαφική της ακεραιότητα, εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι προφανώς και προσανατολίζονταν σε μια “καθαρή” συμμαχία με τη Μόσχα, για να εξασφαλίσουν τη δική τους επιβίωση, και από ό,τι φαίνεται εάν η Ρωσία ανταποκριθεί “θετικά” και τους ενισχύσει οι ΗΠΑ διακινδυνεύουν να χάσουν έναν σημαντικό σύμμαχο στην περιοχή.

Από την άλλη, βεβαίως, και οι Κούρδοι οφείλουν να είναι προσεκτικοί, διότι εάν περάσουν εντελώς στη ρωσική πλευρά, θα μείνουν με τα νώτα τους ακάλυπτα στην Τουρκία. Πράγματι, αυτή τη στιγμή οι Αμερικανοί είναι η μόνη δύναμη που εμποδίζει τον Ερντογάν να εξαπολύσει ολοκληρωτική επίθεση εναντίον τους.

Το πρόβλημα στη Μέση Ανατολή δεν είναι μόνο το “λάθος σύνορα” που τράβηξαν Άγγλοι και Γάλλοι μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου και τη διάλυση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, σύνορα που τραβήχτηκαν δίχως να ληφθούν υπόψη τα έθνη και οι θρησκείες της περιοχής αλλά με αποικιακή “αφέλεια”. Το κυρίως πρόβλημα είναι ο μεγαλοϊδεατισμός της Άγκυρας που επιθυμεί να ξαναγίνει Οθωμανική Αυτοκρατορία ισλαμικού τύπου.

Ο θρησκευτικός φανατισμός και αχαλίνωτος ιμπεριαλισμός του Ερντογάν συναντιέται με τις σαουδαραβικές θεοκρατικές ιδεοληψίες και από κοινού χαράσσουν τη δική τους ατζέντα, μιας ισλαμιστικής σουνιτικής αυτοκρατορίας, και έχουν καταφέρει, Τούρκοι και Σαουδάραβες, να εμπλέξουν και τη Δύση -που έχει δικά της σχέδια για την περιοχή- σε αυτές τις περιπέτειες.

Τώρα, με την εμπλοκή και της Ρωσίας στον πόλεμο στη Συρία αλλά και της Κίνας -που αναμένεται να κάνει και εκείνη την εμφάνισή της- πραγματικά προβλέπεται ή να δοθεί μια ξαφνική λύση στο συριακό πρόβλημα και να επέλθει η ειρήνη, για να ξεμπλέξουν άπαντες από αυτό τον γεωπολιτικό γόρδιο δεσμό, ή να τιναχτεί όλος ο πλανήτης στον αέρα από έναν Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο, που είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσει, και αυτό γιατί όλοι οι εμπλεκόμενοι στη Συρία έχουν και από έναν δικό τους σχεδιασμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Wall Street Journal: Ο Πούτιν δεν διέταξε τη δολοφονία του Ναβάλνι

Το Βέλγιο θα δώσει F-16 στην Ουκρανία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

H Ισπανία θα δώσει πυραύλους Patriot στην Ουκρανία

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr