Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Σαουδική Αραβία σε “ταραχή” παραδέχτηκε ότι υποστηρίζει “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές

Η Σαουδική Αραβία σε “ταραχή” παραδέχτηκε ότι υποστηρίζει “μετριοπαθείς” τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την Τρίτη ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, Αντέλ Αλ Τζουμπέιρ (Adel Al Jubeir), κάλεσε τον πρόεδρο Άσαντ της Συρίας να παραιτηθεί, αλλιώς -τον απείλησε- θα ανατραπεί με τη βία.

Η απειλή της Σαουδικής Αραβίας προς τη Συρία έγινε ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι πολεμικές επιχειρήσεις της Ρωσίας στη χώρα, με τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία να σφυροκοπά ανελέητα τους υποστηριζόμενους από την Τουρκία και τη Σαουδική Αραβία τζιχαντιστές τόσο της Αλ Κάιντα όσο και του Ισλαμικού Κράτους.

“Δεν υπάρχει κανένα μέλλον για τον Άσαντ στη Συρία”, είπε ο Τζουμπέιρ σε δημοσιογράφος στα Ηνωμένα Έθνη. “Υπάρχουν μόνο δύο επιλογές για να βρεθεί μια λύση στη Συρία. Η μία επιλογή είναι μια πολιτική λύση με ένα μεταβατικό [κυβερνητικό] συμβούλιο. Η άλλη επιλογή είναι η στρατιωτική, η οποία επίσης θα τελειώσει με την απομάκρυνση του Μπασάρ Αλ Άσαντ από την εξουσία”.

“Αυτή μπορεί να είναι μια πιο χρονοβόρα και καταστροφική διαδικασία αλλά η επιλογή είναι ολοκληρωτικά στον Μπασάρ Αλ Άσαντ”.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας δεν προσδιόρισε πώς ο Άσαντ θα απομακρυνθεί με τη βία, αλλά άφησε να εννοηθεί ότι η Σαουδική Αραβία ήδη υποστηρίζει “μετριοπαθείς αντάρτες” στον συριακό πόλεμο.

Για αρχή είναι καλό που παραδέχονται ότι υποστηρίζουν ένοπλες τζιχαντιστικές συμμορίες, που τις αποκαλούν θρασύτατα “μετριοπαθείς αντάρτες”, αν και για τα δεδομένα της Σαουδικής Αραβίας -που οι αποκεφαλισμοί, τα μαστιγώματα και οι ακρωτηριασμοί αποτελούν καθημερινότητα- μπορεί όντως οι τζιχαντιστές να μοιάζουν… “μετριοπαθείς”.

Το θέμα εδώ είναι πως η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία, οι δύο χώρες που υποστηρίζουν τον τζιχαντισμό όχι μόνο στην Συρία αλλά και παγκοσμίως, δεν μπορούν να νικήσουν απέναντι στη συμμαχία Ρωσίας – Ιράν και πλέον και του Ιράκ. Βεβαίως, Σαουδάραβες και Τούρκοι υπολογίζουν ότι θα τους στηρίξουν οι ΗΠΑ, αλλά εάν έχουν τέτοια ψευδαίσθηση καλό είναι να την εγκαταλείψουν.

Διαβάστε σχετικά εδώ: Οι ΗΠΑ λένε «όχι» στα σχέδια Ερντογάν στη Συρία και αφήνουν τον Πούτιν να «καθαρίσει»

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν τη βόρεια Γάζα – Για αδιάκοπο σφυροκόπημα μιλούν οι κάτοικοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr