Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη ενάντια στους τζιχαντιστές

Κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη ενάντια στους τζιχαντιστές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ισπανία, η Βρετανία μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής εξέφρασαν την Παρασκευή με κοινή τους ανακοίνωση την στήριξη τους στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας στη Λιβύη, που σχηματίστηκε έπειτα από μεσολάβηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τον τερματισμό της εμπόλεμης σύγκρουσης μεταξύ των αντιμαχόμενων παρατάξεων στην χώρα.

“Οι καθυστερήσεις στο σχηματισμό μιας κυβέρνησης εθνικής ενότητας απλώς θα παρατείνουν τα δεινά του λαού της Λιβύης και θα δώσουν την ευκαιρία στους τρομοκράτες να εκμεταλλευτούν την χαοτική κατάσταση”, επισήμαναν οι δυτικοί σύμμαχοι στην κοινή τους ανακοίνωση.

Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Λιβύη, Μπερναρντίνο Λεόν, ανακοίνωσε τη νύχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή ότι σχηματίστηκε στη χώρα κυβέρνηση εθνικής ενότητας με πρωθυπουργό τον Φάγεζ ελ Σάρατζ και αντιπροέδρους τον Άχμαντ Μέιτιγκ, τον Φάτι Αλ Μπέζμπρι και τον Μούσα Αλ Κόνι.

“Η διεθνής κοινότητα θα σταθεί δίπλα στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας καθώς αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της αποκατάστασης της ειρήνης και της σταθερότητας στην Λιβύη και σκοπεύει να απομονώσει όσους δεν σεβαστούν την πολιτική συμφωνία”, υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

Παράλληλα επισημαίνεται πως δεν θα πρέπει να εισέλθει οπλισμός στην χώρα, παρά μόνο έπειτα από αίτημα της νέας κυβέρνησης σε συνάρτηση με τους όρους της πολιτικής συμφωνίας.

Οι σύμμαχοι κάλεσαν όλον το λαό της Λιβύης, ανάμεσα τους και τους πολιτικούς ηγέτες, να στηρίξουν τη συμφωνία.

“Δεν υπάρχει άλλος καιρός για χάσιμο”, τόνισαν.

Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την πτώση του Λίβυου ηγέτη Μουάμαρ Καντάφι η Λιβύη παραμένει βυθισμένη στο χάος με δύο κοινοβούλια και δύο αντίπαλες κυβερνήσεις: Το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο στο οποίο κυριαρχεί η υποστηριζόμενη από την Τουρκία και τους Αδελφούς Μουσουλμάνους ισλαμιστική πολιτοφυλακή Φατζρ Λίμπια (Λιβυκή Αυγή) με έδρα την Τρίπολη και μια άλλη κυβέρνηση με έδρα το Τομπρούκ, την οποία αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα.

Ανακοίνωση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την πολιτική συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη

Χαιρετίζουμε την πολιτική συμφωνία για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας στη Λιβύη, την οποία ανακοίνωσε, τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, από το Μαρόκο, ο Ειδικός Εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, κ. Bernardino Leon.

Η ευόδωση των πολύμηνων προσπαθειών για την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων της Λιβύης, είναι, χωρίς αμφιβολία, μια ιδιαίτερα σημαντική και θετική εξέλιξη, που δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω εμπέδωση της σταθερότητας και της ειρήνης στη χώρα και την ευρύτερη περιοχή.

Ο ίδιος ο λιβυκός λαός θα πρέπει τώρα να ενθαρρύνει και να ενισχύσει το πνεύμα συνεργασίας και υπευθυνότητας που επεδείχθη από όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας, προκειμένου πάνω σε αυτό να οικοδομηθεί μια νέα περίοδος συμφιλίωσης, σταθερότητας και ευημερίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κύκλοι Γεραπετρίτη – Οργή για τα δημοσιεύματα που τον εμπλέκουν στη Συμφωνία των Πρεσπών: «Ψεύδη ασύστολης χυδαιότητας»

Γεραπετρίτης: Όταν η Βόρεια Μακεδονία συμμορφωθεί με τη συμφωνία των Πρεσπών, θα ψηφιστούν τα τρία μνημόνια

Times Λονδίνου: Το σχέδιο της Χαμάς για μυστική βάση στην Τουρκία – Εκπαίδευση πυρήνων για επιθέσεις σε Ισραήλ

Γάζα: Σχεδόν 360.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Ράφα μετά την ισραηλινή εντολή εκκένωσης

Λιβύη: Λαθρεμπόριο 26 τόνων χρυσού

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr