Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι Ρώσοι κήρυξαν πόλεμο στο… ρολόι που φορά ο Αλ Μπαγκντάντι

Οι Ρώσοι κήρυξαν πόλεμο στο… ρολόι που φορά ο Αλ Μπαγκντάντι
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με το πανάκριβο ρολόι του Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, “χαλίφη” στο Ισλαμικό Κράτος, ασχολούνται οι Ρώσοι και όπως διαβάζουμε σε ειδησεογραφικές πηγές στο Twitter, έριξαν εκατοντάδες χιλιάδες προκηρύξεις σαν την εικονιζόμενη από τον αέρα, σε περιοχές της Συρίας που ελέγχονται από τους τζιχαντιστές, οι οποίες γράφουν:

“Ο Αλ Μπαγκντάντι φοράει ρολόι αξίας 200.000 δολαρίων και στέλνει φτωχούς μουσουλμάνους στον θάνατο”.

Σαφώς και το ρολόι του αυτοανακηρυγμένου χαλίφη δεν έχει αυτή την… αστρονομική αξία.

Πρόκειται για καθαρή -τραβηγμένη από τα μαλλιά- σοβιετική προπαγάνδα παλιάς κοπής.

Το θέμα του ρολογιού έχει “εξαντληθεί” ως θέμα συζήτησης από το καλοκαίρι του 2014.

Όταν πρωτοεμφανίστηκαν οι εικόνες με τον Αλ Μπαγκντάντι να κηρύττει σε τζαμί, όπου εκεί φάνηκε το ρολόι κάτω από το μανίκι του, αμέσως η παγκόσμια κοινή γνώμη ασχολήθηκε μαζί του.

Κάποιοι πρότειναν ότι είναι Rolex, άλλοι Sekonda ή ένα αξίας 4.800 ευρώ περίπου Omega Seamaster, το ρολόι που φόραγε ο Πιρς Μπρόσναν ως Τζέιμς Μποντ.

Οι τζιχαντιστές οπαδοί του “χαλίφη” έσπευσαν να απαντήσουν ότι είναι ένα Al-Fajr WA-10S Deluxe, αξίας 350 ευρώ, το οποίο είναι ένα μουσουλμανικό ρολόι. Γιατί είναι μουσουλμανικό;

Έχει ειδικό κουδούνι που ειδοποιεί για την ώρα της προσευχής, πυξίδα που δείχνει τη Μέκκα, όπως και επιλογή να εμφανίζει ημερομηνία και χρονολογία σύμφωνα με το μουσουλμανικό ημερολόγιο. Για τους μουσουλμάνους, το χριστιανικό έτος 2015 είναι το δικό τους 1437.

Αν και έχουν δοθεί εξηγήσεις για το ρολόι του χαλίφη και μάλλον ήταν πειστικές, αφού από τον Ιούλιο του 2014 δεν ασχολήθηκε κανείς ποτέ ξανά με το θέμα, τώρα έπεσαν αυτές οι προκηρύξεις, που δεν ξέρουμε κατά πόσο θα γίνουν πειστικές -τουλάχιστον μεταξύ των ενόπλων τζιχαντιστών- αφού η συντριπτική πλειοψηφία των μάχιμων είναι πιτσιρικάδες, εξοικειωμένοι με το διαδίκτυο και μπορούν εύκολα να διασταυρώσουν την αξία του ρολογιού του αφέντη τους.

Επίσης, όπως και να έχει, ευχόμαστε οι Ρώσοι να έριξαν τις προκηρύξεις σε περιοχές της κεντρικής και ανατολικής Συρίας, που όντως υπάρχει Ισλαμικό Κράτος, και όχι στη βορειοδυτική περιοχή της Ιντλίμπ, όπου υπάρχουν κυρίως η Αλ Κάιντα και οι σύμμαχοί της.

Διότι έτσι κι εάν έριξαν τις προκηρύξεις βορειοδυτικά στη Συρία, δηλαδή στην Αλ Κάιντα, έκαναν μια τρύπα στην… έρημο, αφού έτσι κι αλλιώς η Αλ Κάιντα (Μέτωπο Αλ Νούσρα) έχει εχθρικές σχέσεις με τους “διασπαστές του ISIS”. (Το Ισλαμικό Κράτος ήταν αρχικά παρακλάδι της Αλ Κάιντα, που διασπάστηκε και αυτονομήθηκε).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπάιντεν: Εφικτή «ακόμα και αύριο» η εκεχειρία στη Γάζα αν η Χαμάς απελευθερώσει ομήρους

Ο Ποροσένκο υποστηρίζει ότι οι Ρώσοι προελαύνουν γιατί ο Ζελένσκι δεν κατασκεύασε οχυρωματικά έργα

Ουκρανικές επιθέσεις σε Μπέλγκοροντ και Κιουρσκ – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

Η Ρωσία σφυροκοπά με πυροβολικό το Χάρκοβο

Ζελένσκι: Τους περιμέναμε τους Ρώσους στο Χάρκοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr